Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studentská licence Windows.

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s programem "Studentský Select" https://www.microsoft.com/cze/education/studentsel ect/
potřeboval bych vědět jestli mi k instalaci stačí produktové číslo platné licence windows a nebo jestli to musím nainstalovat přímo na disk kde se nachází operační systém windows, nebo jak to vlastně přesně funguje.

Předem díky.

Předmět Autor Datum
Licence operačního systému Windows je nabízena pouze jako upgrade. Studenti, kteří si tuto licenci o…
mia 11.02.2014 21:49
mia
No je to pravda, nedají tu slevu jen tak někomu...:/
nimmdek 11.02.2014 21:50
nimmdek
Studentsku verziu si zakupiš po predloženi potvrdenia o navšteve školy alebo po predloženi vysokoško…
audax 12.02.2014 06:25
audax
"Kvalifikovaný licencovaný operační systém", ze kterého lze legálně provést upgrade na studentskou "…
JoDiK 12.02.2014 08:53
JoDiK
Jojo, fungovalo to. Za cca 1200,- Kc se koupily Mac OS licence a z nich pak gratis upgade diky MS CA… poslední
CAMPUS user 13.11.2014 14:08
CAMPUS user
Licence operačního systému Windows je nabízena pouze jako upgrade. Studenti, kteří si tuto
licenci objednají, musí mít nejdříve na svém počítači licencován některý z kvalifikovaných operačních systémů.

Pěkná habaďůra. Abych mohl mít Windows s 85% slevou, musím si nejdřív koupit Windows za plnou cenu.
Ovšem na druhou stranu tam nepíšou o operačním systému od Microsoftu. Ubuntu je taky kvalifikovaný licencovaný operační systém nebo ne?

Studentsku verziu si zakupiš po predloženi potvrdenia o navšteve školy alebo po predloženi vysokoškolskeho indexu,tieto dokumenty su overovane .....školske licencie su dodavane ako upgrade verzie,takže je treba mat nainštalovany,resp.k dispozicii taky os,ktory umožni použit upgrade verziu,upgrade sa da inštalovat na čisty počitat,akurat vtedy si inštalator vypyta behom inštalacie inštalačku upgradovatelneho win na verifikaciu opravnenosti použitia upgradu,takže stači si požičat original inštalačku predošlej verzie win a tu tam po vyzve pichnut počas inštalacie/oem verzie niesu obvykle podporovane pre upgrade na študentske verzie/...

"Kvalifikovaný licencovaný operační systém", ze kterého lze legálně provést upgrade na studentskou "Select" licenci je takový operační systém, který je popsán v licenční smlouvě Select. Jestli si dobře vzpomínám, může to být jakákoliv plná verze Windows (tím se myslí krabice, oem nebo multilicence) nebo jakákoliv verze MAC. Takže legalizace OS windows na školách vypadala tak, že se koupilo třeba 30 licencí MAC, které se někam založily (kdo by to taky na IBM kompatibilních počítačích asi provozoval) a k tomu 30 upgrade licencí Windows.
Nevím co z toho měl Apple, ale asi si s Microsoftem nějaký podíl vyjednal.

Jojo, fungovalo to. Za cca 1200,- Kc se koupily Mac OS licence a z nich pak gratis upgade diky MS CAMPUS. Bohuzel to dnes jiz nejde a podkladova licence musi byt Windows. Pokud ale nekdo doposud nevyhodil krabicove licence napr. Win 98, muze vesele upgradovat na Win 8.1 Ent z pocitace bez OS...! Staci krabicovou (ne OEM!!!) licenci Win 98 priradit ke kompu a dat si to do ucetnictvi, napr. kvuli sw auditu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru