Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoření Dávkového souboru ve Win Xp pro pravidelnou zálohu dat...

Ahojte

Musim se předem omluvit, jsem z generane DOSem nepolíbené. Co potřebuji. Potřebuji zrealizovat dávkový bat soubor, kdy se při jeho spuštění vytvoří na daném místě nový adresář , který se pojmenuje buďto dle čísel (1,2,3) nebo ještě lépe dle aktuálního data a poté se do něj zkopírují data (daný adresář bude na ext. hdd) z pevného disku c. - přímo do toho nově vytvořeného adresáře.

Vím že bat mohu vytvořit např. v poznámkovém bloku a pak jej uložit jako "všechny soubory" a dopsat koncovku .bat.

Jen nevím jak s vytvořením těch adresářů.
disk C - pevný hdd - odsud se bude kopírovat
disk D - externí 2,5" HDD kam se bude kopírovat

Napadlo mě toto:

cmd
MD d:\Zaloha dat\1\
COPY c:\zaloholovany adresar\*.* d:\Zaloha dat\1\
EXIT

Toto je jen o tom, že vytvoří jeden adresář při každém spuštění a zkopíruje do něj vše z C zalohovaný adresář. JAký příkaz mám teda napsat k MD, aby vytvářel pokaždé nový adresář podle čísel nebo data a dále aby se při každém spuštění do nového adresáře kopírovali aktuální data ze stejného zdroje?

děkuji za pomoc

PS: Abych nezapoměl, celé toto bude sloužit k tomu, aby si dotyčná osoba mohla pravidelně a jednoduše jedním klikem zálohovat data na svůj externí disk z nejmenovaného účetního programu, jehož obsah se stále mění. Dotyčná krom zapnutí a editaci v onom účetním programu neumí s pc vůbec zacházet a tímto bych chtěl zajistit pravidelnou zálohu dat.

děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny