Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook na střední školu IT

Však jo, s tím "dojením" jsem to nemyslel nijak ofenzívně :-) Já mám ale jiný názor; ani já, ani moje děti, "dojení" touhle formou prostě nevedeme.

Trdlo se čtyřkama je míněno ve vztahu "opouštím SŠ, hlásím se na VŠ". Je jedno, zda to bylo z matiky či dějěpisu; baterie čtyřek na vysvědčení je prostě známkou toho, že daný jedinec je hloupý, ve smyslu nedokáže se nic naučit či pochopit. Když se to za 18-19 let nenaučil, nezvládne ani VŠ, to už bude pozdě ze začít učit "jak se učit". Proto je podle mě docela nebezpečná bohorovná pozice čtyřkaře, může se to záhy dotyčnému vymstít.

Možná to mám jako dědek už trochu zkreslené i dobou, kdy jsem studoval. VŠ byl zlomek současného stavu, dostat se tam bylo nesrovnatelně složitější. Navíc hrozba, že "když se tam nedostaneš/vyletíš, mažeš obratem na dva roky na vojnu" byla také silně motivující.


--
Pomíjím génia, naprosto bravurně ovládající diferenciální počet (jinak schopného zaměnit žirafu a zebru, píšícího ve slově "pes" čtyři hrubky a myslícího si, že chemická značka kyslíku je Ky a Was ist das? překládajícího jako Máma má mísu"), ti snad jakousi šanci nakonec i mají. Úplně vidím toho mládence z filmu Kostka (1).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny