Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nenačte se ani bios a už zamrzne

Zdravím, před rokem a půl jsem si sestavil sestavu s cpu fx-8150 , gpu hd 6750 , základní deska ASUS M5A99FX PRO R2.0 , 8gb ddr3 , 600W zdroj , 2xhdd atd.. Jednou když jsem si nechal zapnutý antivirus přes noc a ráno jsem přišel k pc tak byl najetý v biosu a byl zamrzlí. Poté jsem ho restartoval a už nenaběhl. Po zapnutí jen začne hučet a monitor ani nepoznal že je pc zapnuté. Všechny komponenty kromě procesoru jsem vytáhl a zase zpátky vložil. Dokonce jsem i střídavě vkládal ram jestli není nějaká špatná, ale bez změny. Pc prostě nejelo měl jsem dojem že by mohla být vadná grafická karta, tak jsem ji vložil do jiného pc a plně fungovala. Vrátil jsem ji zpátky a nechal pc jen tak týden vypojené. Potom jsem jej znovu zapnul. Pc se zapnulo všiml jsem si pár menších vad ve systému např: některé ikony se nezobrazily jen volné okno. Dole v liště se místo wifi ikony zobrazilo jen volné okno a podobně, ale po cca půl hodině se znovu seklo. Jen tak ze zvědavosti jsem šáh na pasivní chladič chipsetu a ten byl tak nehorázně horký, že jsem na něm nemohl udržet prsty. Dostal jsem dojem, že je vadná základní deska, takže jsem celý pc rozložil a reklamoval ji. Po měsíci mi ji vrátily, že ji vyměnily. Hned jsem se dal zas do složení pc zapnul jsem jej a bez chybně jelo asi tak hodinu, když se znovu zamrazilo a znovu byl chipset nehorázně přehřátý, když jsem jej znovu restartoval tak už se zase seklo hned na začátku kdy se jen roztočili ventilátory.

Nemá někdo nějaký nápad nebo neví o nějakém řešení?

Opravdu si nevím rady která vadná součástka by mohla mát vliv na zahřívání chipset ?
nemůže to vít nějak vir který zatěžuje nechráněné komponenty bez aktivního chladiče nebo vadné ram ? Je pravda že jsem za ten rok a půl už zažil několik modrých smrtí ale po restartování vždy jelo bez problému dál.

Díky

Předmět Autor Datum
Hledej závadu v hardware. Osobně bych začal jiným zdrojem. Jaký přesně tam máš teď (600W nic neříká,…
JoPe 01.03.2014 20:09
JoPe
http://www.czc.cz/chieftec-smart-series-gps-600a8- 600w/112236/produkt?q-category-id=2vksa9205qiol8t…
PMkoo 03.03.2014 17:11
PMkoo
Máš asi nabouranej systém,zkontroluj HDD v HD Tune nebo UBCD ,RAM v Memtestu...hd-tune
sambilionk 03.03.2014 17:40
sambilionk
?? ... Dnes se mi zase podařilo zapnou pc, ale zase se chipset nehorázně přehříval. Raději jsem jej…
PMkoo 03.03.2014 18:40
PMkoo
Ked doska mrzne tak to reklamuj. Mas nejaky prietok vzduchu v bedni? Jak je rieseny? AK mas bocny ve…
MM.. 03.03.2014 19:32
MM..
bedna je uzavřená na procáku mám vodní chlazení a jak říkám je tam kolem 15 stupňů a míň a jelikož j…
PMkoo 04.03.2014 12:49
PMkoo
Musis mat nejak vyrieseny prietok vzduchu cez bednu (okolo chipsetu) inac sa ti ten chipset bude pre…
MM.. 04.03.2014 17:11
MM..
Ked to rok a pol slo dobre s tym chladenim a zrazu bez akejkolvek zmeny nejde dobre, tak skontroluj…
MM.. 04.03.2014 17:14
MM..
Už jede :D když jsem zapojil jiný zdroj tak pc je uplně v pohodě tak jsem ten starý oddělal, že jej… poslední
PMkoo 08.03.2014 19:10
PMkoo

?? ... Dnes se mi zase podařilo zapnou pc, ale zase se chipset nehorázně přehříval. Raději jsem jej po chvíli vypnul. Po schládnutí jsem jej znovu zapl, ale nechal jsem jej jen v biosu aby na pc neměl vliv windows, ale i přesto se chipset zahříval na nehoráznou teplotu, kdy jsem na něm nemohl udržet prsty jo pc je umístěn v místnosti kde je něco přes 15 stupňů .

Ked doska mrzne tak to reklamuj. Mas nejaky prietok vzduchu v bedni? Jak je rieseny? AK mas bocny vetrak tak ho vyhod robi evidentne probelm apod. Okolo toho chladica chipsetu by sa zislo mat nejaky pohyb vzduchu (v normalnom kejse sa o to stara vetrak kejsu alebo zdroja). Nesachoval si v BIOSe s nejakymi napatiami? Daj do biosu load defaults a save&exit.

P.S. chipset vydrzi aj teploty ze na nom neudrzis prst, ale ked s PC nic nerobis a mas normalne vetranu bednu tak by sa nemal tak prehrievat. Dovod moze byt napr. blbo zapojene nieco na kejs apod, alebo skratovane USB piny kdesi alebo vada na zakl.doske (napatie nespravne) apod.

bedna je uzavřená na procáku mám vodní chlazení a jak říkám je tam kolem 15 stupňů a míň a jelikož jsem s pc nic nedělal a jelo bez chyby a teď začalo blbnou a základovku jsem měnil a stejná chyba takže může být na vině zdroj ? po té chvíli co jede pak zamrzne a pak už když jej chci spustit tak se jen roztočí ventilátory a nejede a pak na druhý den, když jej zapnu tak zas jede.

Ked to rok a pol slo dobre s tym chladenim a zrazu bez akejkolvek zmeny nejde dobre, tak skontroluj aj teplotu CPU predtym jak to zamrzne, je mozne ze sa ti uvolnil chladic, a skontroluj aj vetrak zdroja ci sa toci - nieco ti musi robit prietok vzduchu cez bednu.
Ak sa prehrieva ten chipset extremne aj ked na neho fuka vetrak, tak je nieco odpalene. Do BIOSu skusit load defaults save&exit.

Už jede :D když jsem zapojil jiný zdroj tak pc je uplně v pohodě tak jsem ten starý oddělal, že jej reklamuji a když jsem sundával svoji podomácku vyrobenou redukci (když jsem koupil zdroj chyběla na něm větev pro procesor 4pin tak jsem si ji musel koupit asi za dva dny se mi zničeho nic sekl pc zrovna když jsem hrál crysis a začalo něco smrdět redukce byla takoví šmejd že kolík na kterém byli připájeny další dva dráty jen tak vypadl a ty dva dráty se k sobě spekli tak jsem se naštval a sám jsem si to slepil a jelo to do teď) tak jak jsme odlepil kousek el. pásky tak jeden z drátu byl ůlně uhnilí zelenorezaví divil jsem se že to tam vůbec drželo byl to ten důvod proč pc někdy naběhl a někdy ne a proč se pak když už se zapnul tak po čase se sekl. ale aj tak vám moc děkuji za vaše rady jo a ten chipses co jsem četl recenze tak se tak zahřívá normálně je to nevýhoda té zakl. desky co už

Tak dík a zase jindy :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru