Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypnutý NumLock při startu Windows 8

http://answers.microsoft.com/cs-cz/windows/forum/w indows_8-desktop/jak-ve-windows-8-trvale-zapnout-n um-lock-a/aa8b0e77-1ad6-4726-ace7-9b9280fca87b?pag e=2

"Do verze windows 7 stačilo pro aktivní numlock na přihlašovací obrazovce postup dle bodu1.
Ve windows 8 se musí provést jak bod 1, tak i bod 2.

Bod 1:
za 1: V registru přejděte na položku HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard
za 2: Změnit hodnotu klíče InitialKeyboardIndicators na "2" bez uvozovek.

Bod 2:
za 1: Klikněte na ikonu baterie v pravém dolním rohu hlavního panelu a klikněte na tlačítko "Možnosti napájení", nebo přejděte do Ovládací panely -> Hardware a zvuk -> Možnosti napájení
za 2: Pak klikněte vlevo nahoře na "Nastavení tlačítek napájení", nebo "Nastavení pro zavření víka"
za 3: Pak klikněte uprostřed nahoře na "Změnit nastavení, které nyní není k dispozici"
za 4: V okně pak budete mít dole položky, které se dají aktivovat/deaktivovat fajfkou. Tam zrušte fajfku u možnosti "Zapnout rychlé spuštění(doporučeno)" a poté změnu potvrďte.

Nyní vypněte a znova zapněte(ne restart!) PC. Numlock již bude zcela jistě už i u Vás automaticky AKTIVNÍ i na přihlašovací obrazovce. Celé jádro tohoto problému spočívá v tom, že pokud máme volbu Zapnout rychlé spuštění(doporučeno) aktivní, systém pro rychlejší start pár sytémových služeb obejde a mezi nimi právě i aktivaci numlock při startu. Nebojte se ale zároveň, že by se start po této volbě nějak rapidně prodloužil, zpravidla jde jen o několik málo vteřin, což uživatel ani pomalu nepostřehne.

Bod 2 se dá vynechat pouze v tom případě že si na ploše vytvoříte zástupce na vypnutí pc s parametrem shutdown.exe /s /t 0 a pomocí něj pc vypnete. V takovém případě probíhá ve windows vypínání jinak než přes klasickou nabídku vypnutí a laicky řešeno se tím skrytě deaktivuje zmíněné rychlé spuštění v bodě 2 a spustí se všechny služby nastavené registrem.(výsledný časový efekt je v tomto případě shodný jako po aplikování bodu 2). Jakmile ale zástupce na ploše používat nechcete, musíte jak jsem zmínil aplikovat bod 2."
nebo možná máš možnost nastavení někde v BIOSu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny