Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hromadná korespondence v MS Wordu 2003

Dost používám hromadnou korespondenci a i při své averzi vůči produktům MS musím přiznat, že v Office 2000 byla oproti OpenOffice docela povedená.

Teď jsem ale přešel na MS Office 2003 a tam je ta hromadná korespondence něco jako deliriantní sen sjetého morfinisty s Korsakovovým syndromem. Nejhorší na tom ale je, že výsledný dopis vůbec neakceptuje formát položek (např. měnu nebo datum), tak jak je uložen v datovém souboru (např. v excelovém sešitě). To datum jde zhojit použitím některých možností v „Úpravy pole“ ale z číslovky měnu s oddělenými desetinnými místy a symbolem měny nejsem schopen vytvořit.

Nevíte někdo náhodou, jak na tenhle problém?

Nejvíc mne ale vytáčí, že v té minulé verzi Office byla ta hromadná korespondence tak jednoduchá a intuitivní a ti idioti to zase museli zmršit. Začínám mít panický strach z MS Office 2007. Dovedu si živě představit, že v rámci optimalizace programu nebude např. možno používat klávesy se znaky „s“, „t“, „v“, „y“ a „i“ a SHIFT bude fungovat jen se současným zapnutím kláves CTRL, PgDn a znaku tilde.

P.S. Kdybyste někdy náhodou potkali jedince v tričku s nápisem „I love Microsoft“, tak vězte, že já to nejsem.

Předmět Autor Datum
Ty to máš nastříkané na aktovce? poslední
Kráťa 31.12.2006 03:19
Kráťa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru