Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Delphi - rýchlosť práce Integer/ShortInt pri Win32

Súvisí to so šachmi, takže ja to síce nepostrehnem, ale ak sa bude pracovať s Integer miesto ShortInt aspoň 1000000x, tak to už postrehnem. Ale na druhej strane, dá sa to zistiť aj pri odľaďovaní. Ja by som tiež radšej použil ShortInt, ale tlačia mi všade do hlavy rôzne knihy a podobne, že práca s Integer je rýchlejšia, pretože sa jedná o 32 bitový hardware.

Poznámka: Slovo hardware nie je celkom na mieste. Ono je vlastne Windows 32-bitový "software", ale v skutočnosti je to zosúladené s hardware počítača a to tak, že procesor je prepnutý do 32 režimu a pri assembleri má tá istá inštrukcia rozdielny význam:

mov ax,0
Znamená v 16-bitovom móde, že do registra ax načíta hodnotu 0000h, ale v 32-bitovom móde je to hodnota 00000000h. Aby sa docielilo načítania 16-bitovej hodnoty, musí sa dať pred inštrukciu prefix, ktorý vlastne brzdí procesor a tým môže dôjsť k zníženiu výkonu oproti vykonávaniu tej istej ištrukcie v 16-bitovom móde.

Poznámka 2: Neberte predchádzajúcu poznámku, akoby som niekoho poučoval, ja tu len vysvetľujem aby tomu rozumel každý a z čoho pramenia moje obavy, že to bude pomalšie.:beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny