Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Li-Pol baterie misto NiMH?

Ahoj,
potrebuju koupit novou baterii do mobilu Siemens M35i, ted je tam originalni Siemens NiMH 500mAh. Zbezne jsem prosel par eshopu, ale vsude jsou jen neoriginalni baterie pro tenhle mobil, navic v provedeni LiIon nebo LiPol!
Vubec nechapu, jak je mozne jen tak zamenit NiMH baterii za LiIon, kdyz nabijeci metody obou druhu baterii jsou prece naprosto odlisne! Baterie ma tri kontakty a podle me nabijeni ridi mobil, ne samotna baterie - pokud bych tam tu LiIonku narval, tak si myslim, ze se po par nabitich s ni muzu rozloucit.
Co si o tom myslite??? Vazne je v mobilech tak snadne vymenit NiMH za Li-XXX akumulator?:-? Ten mobil byl koupeny v dobe, kdy LiIonky byly absolutni novinka, neni ani teoreticky mozne, ze by dokazal s nimi pracovat...

Předmět Autor Datum
Ten prostřední kontakt by právě měl sloužit ke zjištění druhu baterie, aspoň prodejce to tvrdí. Před…
karel 31.12.2006 20:23
karel
Asi to tak bude... ale pripada mi to divne. Ten mobil vazne pochazi z dob, kdy NiMH vladlo svetu, ne…
Moas unregistered 31.12.2006 20:35
Moas unregistered
no, já bych tipoval (alespoň u Nokií to tak je), že výrobce vyvinul pro několik řad (které samozřejm… poslední
touchwood 01.01.2007 19:28
touchwood
Loni jsem koupil tatovi do Nokie 5110 a mamině do Nokie 3110 nový baterky. Původní byly NiMh a nový…
Prasak 01.01.2007 19:06
Prasak

Ten prostřední kontakt by právě měl sloužit ke zjištění druhu baterie, aspoň prodejce to tvrdí. Předpokládám, že pro M35i to bude podobné.

Například Siemens C35 detekuje podle prostředního kontaktu typ baterie. Pokud ji detekuje jako NIMH, tak ji nabíjí konstantním proudem, pokud jako Li-ion tak konstantním napětím, takže si baterie sama vezme, kolik potřebuje

faq.php

Loni jsem koupil tatovi do Nokie 5110 a mamině do Nokie 3110 nový baterky. Původní byly NiMh a nový jsou Li-pol. Přes rok jim baterky v telefonech jedou bez problémů, kapacita se jim po roce nijak výrazně nesnížila.
S touto věcí musejí výrobci počítat a udělat to "blbuvzdorný", protože lidi dokáží nacpat cokoliv kamkoliv. Takže se toho neboj a klidně si novou Li-pol kup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru