Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta-Výběr

Jestli nemáš Pc už v záruce.....

Přetaktování paměti RAM

Ano, dokonce i paměť RAM můžete celkem snadno přetaktovat. Nejprve se ovšem ujistěte, že jsou všechny paměti od stejného výrobce, stejné frekvence atd. Mnohem jednodušší a bezpečnější je sice dokoupit nové paměti, ale pokud jste již dospěli až sem a přetaktovali jak procesor, tak grafickou kartu, zřejmě jste ochotni podstoupit i následující riziko.

Spusťte program CPU-Z a podívejte se do záložky SPD (Serial Process Detection) na konkrétní specifikace vašich pamětí. Restartujte počítač, při bootování najeďte do BIOSu a vyhledejte menu s názvem Performance nebo Configuration, záleží na výrobci vaší desky.

V daném menu zakažte výchozí default profil pamětí. Upravte hodnotu multiplikátoru výběrem některé z možností nebo ručním vypsáním hodnoty taktovací frekvence paměti RAM. Postupujte po krocích a zvyšujte výhradně na základě daných frekvencí (u pamětí DDR3 jsou to obvykle 800, 1066, 1333, 1600, 1867 a 2133). Změny uložte a ukončete BIOS. Nyní přicházejí na řadu opět zátěžové testy, pro jejichž účely poslouží například aplikace MemTest.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny