Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příjem a vysílání WIFI

No, zkusím něco poradit:
ad 1) Já osobně doporučuju pro interní použití 2,4GHz. Má menší teoretickou propustnost, protože v něm není tolik kanálů, ale cokoli je označené WiFi v něm bude fungovat. Což se nedá říct o pásmu 5GHz - tam podpora u zařízení přibývá poměrně rozpačitě, není totiž do budoucna jasné, jestli bude masově využíváno pro indoor nebo ne. Tak se do toho výrobci moc nehrnou. Vyžaduje to totiž na zařízení duální rádio a to něco stojí. 2.4 GHz má také lepší radiové vlasnosti uvnitř budov. Má větši propustnost přes zdi. Jedno pásmo pro vysílání a druhé pro příjem to nepůjde, tak to opravdu nefunguje.

ad 2) Jsou v zásadě dvě možnosti. a) Použít dvě nezávislá zařízení, jedno pro připojení na poskytovatele, druhé na šíření signálu dál. Nebo b) najít zařízení, které má dvě nezávislá rádia (mikrotik a do něj příslušné wifi karty). Cenově to vyjde zhruba na stejno, konfiguračně (v případě mikrotiku) je druhá možnost náročnější.
Já osobně bych volil možnost a) ovšem s tím, že pro příjem použiju nějaké integrované zařízení (klient s anténou v jedné krabičce, která se dává na střechu) ze kterého se svede jen normální počítačová síť. Anténa s připojením RJ-45 neexistuje :-) to je to integrované zařízení. Dole pak už mám obyčejný router. Doporučuji se optat, jestli tvůj poskytovatel nemá náhodou také možnost připojení v pásmu 5GHz, to je naopak na venkovní aplikace lepší.

ad 3) Tím se výbec nezabývej, ztráta času (a posléze i nervů).

Na šíření signálu libovolný router, pro příjem něco ze sortimentu Ubiquiti - NanoStationM nebo NanoBridgeM (podle vzálenosti k poskytovateli a podle pásma). NanoBridge se neumí připojit na ne-N přístupový bod (802.11n).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny