Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příjem a vysílání WIFI

Dobrý den, můj dotaz je již několiksetkrát zodpovězený v mnoha jiných příspěvcích, ale ani trochu z toho nejsem moudrý, proto konkrétně prosím o radu Vás.
Před časem jsem zakoupil 2,4Ghz anténu s N konektorem a pomocí pigtail N/R-SMA připojil na interní Wifi kartu v pc. Poněvadž mám pc dvě (obě WinXP), vyřešil jsem přijení druhého pomocí "sdílení internetového připojení" (nevýhoda: musím zapínat první pc, pokud chci na druhém pc pracovat s internetem). Nyní se chystám k přechodu min. na Win7. Vzhledem k tomu, že je rodina vybavena chytrými telefony, tablety.., potřebuji signál šířit po domě. Jak to mám udělat?
Pořebuji signál WIFI přijímat a zároveň ho vysílat. Co jsem vyčetl, tak pravděpodobně bych potřeboval AP+client, ale k věci od začátku...
1. dotaz: Mám stavět 2,4Ghz síť nebo 5Ghz? Pokud budu přijímat 5Ghz zákonitě budu i 5Ghz vysílat? Budu v tu chvíli schopen telefony a tablety přijímat signál? Nebo můžu 5Ghz přijímat a 2,4Ghz vysílat?
2. dotaz: Anténu s N konektorem pomocí pigtail můžu připojit k nějakému routeru, který má odnímatelnou anténu a nebo musím sehnat anténu, která se připojuje pomocí RJ-45? Antény s připojením přes RJ-45 jsou bez dalšího napajení nebo jsou k nim adaptéry do elektřiny?
3. dotaz: Asi bych mohl použít tzv. "opakovač" (to, co pracuje duálně v režimu AP+client), ale snižuje prý signál na polovinu a špatně se schání, takže je lepší použít 2 zařízení, abychom mohli jet naplno všude?

Moc Vás prosím, doporučte mi, jak by jste to řešili právě Vy a pomocí jakých zařízení?
Moc Vám děkuji za reakce!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny