Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CCleaner-je to k něčemu?

bavilo čištění v dobách Win95/98. Mám z té doby dvě krabice utilit páně Nortona. Používal jsem s rozmyslem se zálohami, ale NIKDY jsem po použití nevypozoroval, že se OS nějak zázračně zrychlil. CC konkrétně neznám (k ničemu nepotřebuji), ale ty NU obsahovaly spoustu aplikací, které poučenějšímu uživateli musí připadat velmi nebezpečné: například hledání a mazání obsolete files (dll a spol) v systémových složkách, toť opravdu adrenalinová bomba. Jiné utility byly naopak velmi užitečné (bohužel od XP nahoru nefungovaly, třeba nějaký klon Advanced Registry Tracer (nepamatuju si přesný název a do sklepa pro krabici se mi nechce) na monitoring registru (změn) při instalaci programu, vedle něhož byl Total Uninstall chudý příbuzný.

V XP, Vistách, W7 občas ručně promažu tempy. Na mazání tracking cookies či MRU seznamů opravdu žádnou externí utilitu nepotřebuji, systém to nevyléčí ani nezrychlí. A defragmentaci jsem za posledních 10 let snad na ničem nespustil (na starém PC bych neměl nervy čekat desítky hodin, než se přeplněné disky poskládají).

Pamětníci si určitě pamatují Nortonovy nástroje z dob DOSu; třeba takový diskedit. Stačilo (teoreticky?) změnit jeden jediný bajt, a OS byl v cloudu ...vlastně v čoudu, to je ale jedno ]:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny