Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CCleaner-je to k něčemu?

Naprostý souhlas, neporušené záznamy v registru Windows jsou naprosto klíčovou záležitostí pro úplnou funkčnost všech součástí Windows jako celku, těch záznamů je odhadem několik desítek tisíc. Smazání pár plonkových z tohoto počtu nemůže nijak pomoci rychlosti Windows a to i z principu, kdy je volána a kontrolována přesná položka tohoto záznamu. Je to pro srovnání jako když přibude pár tisíc položek v tabulce záznámů pevného disku o umístění souborů a někdo začne tvrdit, že kvůli tomu se sníží zásadně přístupová rychlost ke všem, to u dnešních rychlých disků naprosto neplatí a i defregmentace disku nijak zásadně rychlost PC nezvýší.

Pro lepší pochopení této problematiky je dobré seznámit s tím, co je vlastně v registrech obsaženo: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Registry

Čističe jsem testoval na strojích zálohovaných "beztrestně" pomocí image oddílů. To zjištění co se děje je tristní - první kolo čištění odstraní pár položek, po opravě se spustí další kolo čištění a opět je odstraněno několik návazností na ty již smazané, po několika kolech je to dočista, dočista, jak již zaznělo. Když se takto smaže několik věcí jež být smazáno nikdy nemělo, je o tvrdý problém bezpečně zaděláno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny