Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem virtualna particia

Zdravim,
potreboval by som spojit dve particie do jednej virtualnej ale tak, aby tie dve particie ostali v povodnom stave. Ide o to, ze si chcem spustit virtualny stroj s tym, ze chcem vyuzit existujucu instalaciu win7. Ked ale pridelim virtualnemu stroju konkretne blokove zariadenie /dev/sda1, tak mi system vobec nenajde a nenabootuje. Ked spustim recovery DVD na tomto virtualnom stroji, tak mi ani vobec nenajde ziadne disky. Predpokladam, ze je to chybajucou partition tabulkou a MBR zaznamom. Tak sa pytam, ci sa niekto s tym nestretol, ci by sa dali tieto particie spojit do nejakej virtualnej, alebo nejakeho lvm volume s tym, ze by tam bolo este vyhradene nejake miesto pre partition tabulku, ktoru by som tam nakopiroval z povodneho disku.

Popripade ak niekto riesil nieco podobne, ci by nevedel uviest nejaky postup ako na to, ak sa to nejak da?

Operacny system je Linux a na nom chcem virtualizovat pomocou kvm Windows 7.

Za kazdu radu vopred dakujem

Peter

Předmět Autor Datum
Vo virtualnom PC nadefinujes virtualny disk (bude ako subor na hostovskom filesysteme). Nechapem co… poslední
MM.. 28.03.2014 12:43
MM..

Vo virtualnom PC nadefinujes virtualny disk (bude ako subor na hostovskom filesysteme). Nechapem co tam chces robit s nejakymi oddielmi.

Particie sa nedaju nijak logicky spajat, ani na to neni a vzivote nebude ziaden dovod. Mozes si maximalne namapovat druhu ako zlozku v prvej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru