Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nové reproduktory

Zesilovač nemá co "utáhnout". Neodpálí ho to a bedny hrát budou, i když třeba nebude možné dosáhnout jejich maximální hlasitosti. Možná je to i dobře.
Spíš jsem tím chtěl říct, že kupovat k běžnému domácímu kinu bedny za cenu vyšší, než byla pořizovací cena celku, je zbytečnost. Nic se tím nezkazí, ale je to jako dát na Fiata Pandu speciální závodní pneumatiky se skvělou přilnavostí do 300 km/h. Jde to, ale jde o naprosto zbytečnou investici, protože je stejně ten zdroj zvuku (v tomhle případě motor) nedokáže využít, nedá se s tím jet 200 do zatáčky na hranici fyzikálních zákonů, nevyužije kvality drahého výrobku, bedny schopné zahrát úžasné detaily hudby je nezahrají, protože je do nich nepošle zesilovač.

edit: Když vidím ten příspěvek pod mým, tak to musím připsat. To není jako u zdroje. Spotřeba grafiky 150 W znamená, že zdroj musí dodat 150 W. U reproduktorů se těm wattům říká zatížitelnost a znamená to, že reproduktory tolik wattů poberou. Krmit 10W zesilovačem 100W bedny není špatně (zapomeňme prosím na detaily jako že už na lehce vyšší hlasitost zesilovač moc týrám), jenom to nebude hrát tak nahlas, jak by mohlo - maximální hlasitost celku bude na úrovni, kdy se budou bedny nudit. Naopak poslat 100 W ze zesilovače do 10W repráčku je jeho smrt (zase zapomeňme na to, že můžu využívat jenom zlomek schopností zesilovače). Co se hlasitosti týče, má v tom prsty kromě W ještě citlivost, ale to už je zbytečné rozebírat.

edit2: Než jsem to dopsal, tak asi autorovi došlo, co napsal za pitomost a zametl po sobě stopy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny