Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nestabilní internet, vysoký ping

Zdravím,

jelikož už si nevím rady, obracím se sem. V problematice sítí jsem pouze laikem, takže mě berte lehce s rezervou. Mým problémem je nestabilní připojení, především nestabilní ping. Jsem vášnivým hráčem online her a vysoký ping je zde velký problém.

Nestává se že by byl ping špatný neustále, ovšem jednou za čas v různých intervalech vyskočí z průměru 40ms například i na 400-1200ms. Dnes nebyl problém téměř celý den, až přibližně v sedm hodin večer začal ping skákat. Opět od průměrných 40ms až do 1200ms. Problém trvá přibližně 3 týdny takže není trvalý. Nestává se tak pouze ve hře, když blbne tam, vyzkouším vždy i test na rychlost.cz, nebo speedtest.cesnet.cz, kde je maximální ping např. 700ms s čímž klesá i rychlost. Jedná se o wifi připojení u poskytovatele onyx u nějž by měla být agregace 1:5. K pc mi vede kabel přímo ze střechy z routeru Groove 52HPn. Když se přihlásím do konfigurace routeru vidím tyto hodnoty

Tx/Rx Signal Strength -58/-70 dBm
Tx/Rx CCQ 83/71 % (kolísá od 80 do 100%)
Signal To Noise 48 dB (47-51)

V pc nemám žádný škodlivý software, který by mohl nestabilitu způsobovat. Při hraní nepoužívám icq, skype, ani jiné. Dle správce úloh síť vytěžuje pouze hra, taktéž jsem zkoušel do cmd ipconfig /release a následně ipconfig /renew. Komunikoval jsem s poskytovatelem, prý vyměnili vysílač a zkoušeli změnit na méně zarušené frekvence, ovšem zlepšení téměř žádné. Dokonce jsem lezl na střechu s notebookem abych zjistil jestli zde nejsou jiné wifi sítě co se vzájemně s mojím připojením ruší, ovšem bez výsledku.

Dále jsem zkoušel příkaz tracert www.seznam.cz a následně pingovat adresy. U první adresy ping v pořádku a hned u druhé skákal od 6ms do 800 ms, v nepravidelných intervalech, problém je, že nevím co to znamená, která adresa patří čemu.

Od vysílače jsem 4 km, viditelnost je přímá bez jakýchkoliv překážek. Problémy jsou za jakéhokoliv počasí.

Otázkou je, v čem je problém? Pomůže silnější anténa? Rád bych věděl v čem to může být abych mohl pokračovat v konzultaci s poskytovatelem. Mám možnost se dostat do konfigurace mého routeru a zjistit více věcí, kdyby náhodou bylo třeba.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny