Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přeinstalovat Android z 4.0.4 na Jelly bean

Hezký večer,
vůbec netušíš, do čeho jdeš. To, co chceš udělat, je instalace alternativní ROM. Ta je od komunity, která ten telefon na rozdíl od výrobce dál podporuje. S tím je spojeno i to, že se nestává příliš často, aby všechno perfektně fungovalo, jinými slovy daní za novější systém bývá nižší stabilita, nižší spolehlivost funkcí, některé vlastnosti nemuseli zprovoznit vůbec, často to bývá třeba automatická regulace jasu displeje.
Rychlost systému je u takových ROM závislá na odladění, ne na konkrétní verzi. Naopak KitKat by měl proti starším verzím 4.X lépe fungovat na zařízeních s RAM 512 MB. V pokusném telefonu (600MHz ARMv6, 512 MB RAM) jsem zkoušel Android 4.4.2 a byl velice pomalý, padal. Verzi 4.3.1 odladili velice dobře, funguje rychleji, než původní 2.2.2 od výrobce telefonu, jenom automatickou regulaci jasu displeje nerozchodili.

Telefon má od Sony Android ICS, takže není důvod brát na sebe rizika spojená s přehráváním, novější systém vůbec ničemu nepomůže, protože neexistují aplikace, které by potřebovaly novější Android, než ICS. O co nejnovější verzi systému tu předpokládám jde. Druhý častý důvod je zbavení se grafické nástavby od výrobce, ta telefon dokáže slušně zpomalit a mnohdy je méně přehledná, než čisty systém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny