Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 8

No, ten skener není zase tak starý! Navíc umí víc, než kterékoliv nový. Umí nejen skenovat jako ostatní, ale má i příslušenství, které skenuje filmy a dia zrcadlem až do formátu 6x9cm. Hodně jsem ho, jako fotograf, který má spoustu dia třeba ze střední Asie na formátu 6x6cm z let, kdy se třeba k Pamiru málokdo dostal. (Ač nespolehlivý, jel jsem tam se skupinou spolehivých jako jejich fotograf. Byla to doba, kdy 1x za rok tam pustili expedici. Ta dostala mapu o něco podrobnější, než školní atlas.) No, když to bude problém, tak si všechno ošetřím jinak. Ale proč si potom kupovat nové drahé zařízení!?

Ještě bych Ti chtěl (pokud Ti mohu tykat?) sdělit, že kultura skončila asi Guttenbergem a jeho knihtiskem. Kdo uměl číst, měl vyhráno. Od té doby, kdy to bylo vytištěno na papíře, už člověk potřeboval tolik všelijakých přístrojů, které musel po několika letech vyhodit a koupit si nové, aby se dostal k tomu svému starému, že až z toho mrazí! Do počítačové éry stačilo, aby člověk uměl číst. A pár cizích jazyků navíc byl bonus. A totéž je s hudbou (fonograf, šelak, dlouhohrající deska, CD atd).

Děkuji Ti za Tvé informace, zůstávám i nadále bezradný, asi začnu opět dělat fotky klasicky ve vývojce a ustalovači a gumotisky jako dřív (pokud ovšem seženu potřebné chemikálie).

Rád bych Ti poslal třeba obrázek z nějaké mé výstavy, ale to bys mi asi musel poslat mailovou adresu (pokud mi bude ještě mail fungovat).

Z Chrástu nad Sázavou zdraví
iw

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny