Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno systémový oddíl 100MB

Zdravím. Hledal jsem tady odpověď na můj problém, ale nenašel jsem úplně přesnou.
Přeinstalovával jsem Win7 na jiný disk. Vím že je při instalaci dobré ostatní HDD odpojit, ale tentokrát jsem na to nějak zapomněl. Stalo se to že jsem systém nainstaloval na nový disk, ale wokna použily ten systémový 100MB oddíl na starém disku. Ten ale potřebuju z PC vyhodit jenže to mi samozrejmě už systém nenabootuje.
Ptám se tedy jestli je možné ten 100MB oddíl přesunout nebo ho vytvořit znova na novém disku bez toho, abych musel znovu přeinstalovávat systém?
Za rady předem děkuju.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak trochu se to tu zvrhlo v hádku o to, jestli je ten oddíl potřebný nebo není. To mi ale moc nepom… nový
j.ur.a 13.04.2014 20:50
j.ur.a
100 MB oddíl být nemusí za jistých okolností, které tu již byly zmíněné. Nutné je zajistit bootování… poslední
HP Q2612A 13.04.2014 22:35
HP Q2612A

Tak trochu se to tu zvrhlo v hádku o to, jestli je ten oddíl potřebný nebo není. To mi ale moc nepomohlo. Zkusil jsem nějaké navržené postupy, ale buď nefungují nebo na ně nemám dost znalostí a zkušeností (což je pravděpodobnější). Nakonec jsem obětoval ten čas (holt za blbost se platí) a vyřešil to novou instalací woken.
Takže všem díky za rady.

100 MB oddíl být nemusí za jistých okolností, které tu již byly zmíněné.
Nutné je zajistit bootování z jiného oddílu s Windows. Tedy oddíl, primární, aktivní, mít v pořádku bootloader. Pokud je to splněno, není nutné mít 100 MB oddíl a je možné ho smazat. Stejně doporučuju před tím ten 100 MB oddíl i oddíl s Win zazálohovat pro případ potřeby obnovy. To co píšu je prověřené vlastní praxí. Mimochodem, naslouchej Brtníkovi a Aboxovi, kteří se vyznají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru