Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat kvalitně video z videorekorderu do CPU, jakou digi kameru koupit?

Vážení přátelé, dovoluji se na Vás obrátit s tímto problémem a poprosit Vás o radu. Mám systém WXP, VGA MSI 6600VTD, RAM 1GB, Mám doma kdysi nahrané kazety analogovou kamerou, ještě když byly děti malé. Chci jim to nahrát na video - DVD. Při přehrávání kazet z videa do televize je kvalita vcelku dobrá. Při stahování z videorekordéru do CPU pomocí převodních kabelů ze skartu u videorekordéru, do VGA na CPU, za účelem vypálení na DVD, (stahuje to analogově do formátu MPG2, jsou i jiné volby, ale nerozumím tomu), je kvalita mizerná. Ta kvalita je stejně špatná již při přehrávání staženého videa z počítače i při přehráváni vypáleného videa z DVD.

Prosím Vás o radu. Jak to stáhnout z videorekordéru do CPU a na DVD bez ztráty kvality? Zkouším to stahovat pomocí Pinnaclu, je to stejně velmi nekvalitní, možná je to tím, že se to stahuje analogově. Četl jsem na poradně na internetu, že analogový přenos je ztrátový, že jsem v podstatě bez šance.

Mohli by jste mi prosím poradit, jak to stáhnout ze starého videorekordéru do CPU jinak, snad digitálně (pokud je problém v tom analogovém stahování)?

Dále si chci koupit digitální videokameru za účelem vyvarování se těchto problémů, prosím poradili by jste mi jakou, abych si nenaběhl. Myslím, že tak do 20tis.Kč, možnost digi focení nepreferuji, mám digi foťák, myslím, že mizerný, ale na moje focení zcela stačí, stejně s tím moc neumím fotit. Radějí mi např. digi kameru Sony-DCR-HC96E, myslím že nemá tzv. Fire Wire, nevadí to?

Děkuji Vám za případnou radu, jinak promiňte, jsem amatér, kdyby moje vyjadřování nebylo zcela odborné. Děkuji Vám, Zdraví Vás Vladimír.

Předmět Autor Datum
www.tvfreak.cz
pme 06.01.2007 14:42
pme
Nahrávka se v prvé řadě musí zdigitalizovat a na to je třeba kvalitního zařízení. Uspokojivě to doká…
anarchist 06.01.2007 15:29
anarchist
Ja si matne vzpominam, ze SW od Pinnaclu umoznoval zvolit rozliseni, v jakem se bude video ukladat (…
mif 06.01.2007 15:41
mif
Mam tu samou grafickou kartu a nahravam pres soft InterVideo WinDVD Creator 2. Kvalita je dobra. poslední
shark 06.01.2007 17:43
shark

Nahrávka se v prvé řadě musí zdigitalizovat a na to je třeba kvalitního zařízení. Uspokojivě to dokáží některé digitální kamery s analogovým vstupem, z nichž do PC potom stáhnete již zdigitalizované video a to po nezbytném zpracování (střih) převedete na DVD-Video nějakým vhodným programem. Druhá možnost, ještě kvalitnější, je pořídit si samostatný kvalitní analogově-digitální převodník. Doporučit mohu např. Canopus ADVC-55. Zde platí to samé co v předchozím případě, pomocí něj dostanete do počítače zdigitalizované video ve formátu ne nepodobném tomu z digitální kamery, záznam si upravíte dle potřeby a pak opět zpracujete něčím na formát DVD-Video a vypálíte.
Všechny ostatní způsoby nebudou nikdy dostatečně kvalitní.

Ja si matne vzpominam, ze SW od Pinnaclu umoznoval zvolit rozliseni, v jakem se bude video ukladat (a byl tam i "plny" PAL /bez bonmotu, plz ;-)/). Spis doporucim stahnout jako nekomprimovane AVI (bacha na misto na disku!) a nasledne zpracovat do MP2 jinym softem. Reseni od Canopus /viz anarchist/ je taky dobra volba, ale pouze kvuli archivum bych ji neresil.

Digitalni kameru ber s IEE1394 (je-li moznost). Stahovani skerzeva USB2 je horor pro otrle jedince (chodi/nechodi)...

Edit: tohle http://www.videoexpert.cz/mini-dv-kamery/panasonic- nv-gs300ep-s by se ti nelibilo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru