Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V jakých věcech je lepší Samsung Galaxy S4 než iPhone 5?

No to se mylis, nikdo Microsoftu nevycita, ze dominuje na osobnich pocitacich, je mu vycitano, ze k dominanci pouziva mafianske postupy, napriklad "uplatky" ve statni sfere a nasledny nakup softwaroveho vybaveni od Microsoftu statni spravou a ta nasledne nuti k pouzivani produktu od Microsoftu soukromou sferu. Nicmene to se bavime predevsim o Officech, nikoli o operacnich systemech.

Co se tyka Windows tak je pravda, ze ty jsou navrzeny tak, ze jsou virama snadno napadnutelne a az v poslednich verzich Windows se Microsoft zacal aspon nejakym zpusobem zabyvat tim, aby napadnutelne byly mene - napriklad uzivatel nema neustale standardne administratorske opravneni, pokud si to sam nenastavi. V linuxu je cela technologie pristupu navrzena jinak a tudiz bude velmi slozite na nej psat viry, ikdyz bude casem rozsiren mnohem vic.
No a s Androidem je to diky tomu, ze je na linuxovem jadre vystaven, velmi podobne. Vicemene zadny nebezpecny bordel na Android neexistuje s jedinou vyjimkou, ze mu tam ten bordel nasadi uz vyrobce telefonu (vyrobce ROMky). Jinak si musi kazdou skodlivou aplikaci uzivatel odsouhlasit a musi provadet doslova psi kusy s tim telefonem, aby ta aplikace mohla ucinne skodit. Takze mas system, na ktery neexistuji viry, je na nej hafo aplikaci a umoznuje jakoukoli customizaci, na kterou si vzpomenes, co vic si prat. :-)
Jinak uvidime, treba se casem preci jen prosadi i dalsi linuxove systemy na smartphony - Ubuntu, Tizen, Sailfish a Android prestane byt tak dominantni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny