Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Údaje z ip adresy

byls rychlejší :-D

Jednou se mi podařilo najít spamera schovávající se za jednou IP. Bombardoval mi účet na seznamu nesmyslnými emaily, nejednalo se o zavirovaný počítač, bylo to úmyslné. Podle IP jsem našel majitele, byly to koleje VÚT v Brně. Traceroute mi našel doménové jméno a bylo vymalováno (pomohli mi i kolejní stránky, taky veřejně přístupné). Vzhledem k tomu, že tam dávají doménové jména podle toho jaká to je kolej, jaké patro a pokoj, byl bych možná si to s někým vyřídit osobně, ale přeci kvůli nějaké té tisícovce mailů nepojedu z Prahy do Brna :-D.

Vůl jeden, používal nějaký Bomb Mail program nastavený na kolejní poštovní server (přes SMTP). Všechny informace jsem měl jak na talíři, tak jsem si postěžoval na kolejního správce, že se to nemá, bububu. Ještě ten den přišla odpověď, že si to s ním vyřídí. Druhý den došel email od spamera, že se moc omlouvá. :-D

Jinak hledat víc info z adres od poskytovatelů internetu jako 02, UPC, Karneval atd. je to jako házet hrách na zeť, pomůže jen insider uvnitř u ISP, který by ty informace poskytl. Zbývá použít sociální inženýring, pokud je aspoň nějaká šance někoho dostat, tak přes nějakého svého "trojského koně", nějakou fintu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny