Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Diskuse o sestavě

Snažil jsem se to přečíst, zlatý Tichý Don.

Má to být relativně přenosné, proto nejspíše volba skříně typu "cube", kam přijdou relativně dost výhřevné komponenty, najmě GK. Pak:
- vodní chlazení je ptákovina! Obzvláště pokud to má být relativně mobilní. Pořádný vzduchový chladič je rozhodně lepší volba.
- Horní perforace se výrobci moc nevyvedla, ten nápad je šílený. Nemá smysl tam cpát jakýkoliv větrník, spíše bych se spoléhal na to, že si chladiče CPU a GPU "vezmou" vzduch samy. Význam má zadní ventilátor oproti věžovému chladiči CPU, jehož ventilátor to bude do toho odsávacího "předávat".
- přetaktování považuji za ptákovinu, přínos je dnes takřka nulový za tu zbytečnou námahu. CPU od Intelu s přídomkem "K" nepovažuji, na rozdíl od zakladatele vlákna, za "opravdu pořádný kus HW", ale za vějičku na frikulíny. "Opravdu pořádný kus HW" se jmenuje: "Xeon".

Takže, rozhodně bych ze seznamu vyhodil ten nesmyslný 200mm točák, ta teplovodivá pasta s hezkou lopatičkou mi též nedává smysl, když u chladičů CPU se přikládají a tahle podivnost mi též nedává smysl, leda pokud to pěkně nesvítí. Na regulaci je deska. OP stačí i na 1,5V. K diskům se nevyjadřuji, předpoklad jednoho 80mm ventilátoru kvůli proudění.
Chladič CPU buď Noctua, nebo Thermalright - stačí ubrat "lopatičku" a svítící regulátor.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny