Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Diskuse o sestavě

"zlatý Tichý Don" - palec nahoru!

Děkuji za opravdu upřímnou reakci.
Pokud si Tvůj příspěvek přeberu a dám dohromady s tímto příspěvkem od kolegy M-Pola, dává mi to docela smysl.

Jaká je tedy srovnatelná varianta Xeonu s 4770(k)? Může to být např. model Intel Xeon E3-1270V3, který je na podobné cenové hladině?

Řekněme tedy, že od vodního chlazení úplně upustím (uf..).

Rozhodnutí padne mezi:
a) Noctua NH-D14
b) Scythe SCMG-4000 Mugen 4
c) Thermalright Macho 120

Co se týče chlazení, musím s Tebou souhlasit v jedné věci. A to, že se výrobci perforovaný strop opravdu nepovedl. Verze RC-902XB-KWN2 by byla úplně jiné kafe. Jak jsem již poznamenal výše, do ČR se nedodává a na zahraničních serverech je beznadějně vyprodaná.

Uvidím, jak bude bedna vypadat, až se mi dostane do rukou. Minimálně se budu snažit zbavit horní perforace a vymyslet, jak připevnit průhledný kus plastu do vrchního krytu.

Svítící regulátor, pobavilo. Ono tomu tak opravdu bohužel je. Nejsem si docela jistý, zda mi deska dokáže stáhnout sama otáčky bočních ventilátorů. Pokud ano, musel bych pravděpodobně zvolit verzi ventilátorů PWM, je to tak? V tomto případě bych je nepřipojoval na 3-pin konektor ze zdroje, ale na 4-pin konektor přímo do desky. Mnou vybraná MSI deska má pouze tři konektory pro dodatečné ventilátory (+ 2x CPU fan). Jakým způsobem deska rozezná, jak rychle se mají ventilátory otáčet?

Pokud je to tak, jak jsem napsal, zvolil bych kombinaci 3x Noctua NF-P12 PWM a 2x Noctua NF-R8-1800, které bych připojil rovnou na zdroj a dodatečně reguloval přibaleným L.N.A adaptérem pro snížení otáček na 1300 - konstantně.

(doplňující dotaz - vzhledem k tomu, že má deska pouze dva CPU fan konektory, utřel bych nos, kdybych chtěl např. k Noctue NH-D14 připojit ještě 3. ventilátor?)

K teplovodivé pastě. Jsi si jistý, že ji obsahuje každé balení CPU ventilátoru?


- - - EDIT - - -

Zapomněl jsem, jaký máš názor na vybrané operační paměti? Seděly by ke Xeonu? (1600 MHz, časování CL8 a 1,35V)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny