Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Diskuse o sestavě

Představa, že herní sestava se musí přetaktovávat aby byla "pecková" ještě za dvacet let je nesmysl. Herní sestava je na teď a dnes a do budoucna se počítá s postupnou výměnou. Nejdéle vydrží skříň, pak zdroj, pak... Ovšem dnešní CPU jsou dostatečně výkonné a přínos nových verzí zatím přinesl pár procent výkonu navíc, tj. naprosto bezvýznamný. Xeon E3-1230 v2 je více než dostatečně výkonné CPU i v relativně blízké budoucnosti a se slušným TDP a pravděpodobně "přežije" několik generací GK.
Místo stovky ventilátorů do dané skříně bych uvažoval. Pokud nechám perforaci nahoře bez pokusů o "vylepšování", pak si GK i ventilátor chladiče CPU bude "brát" vzduch ze shora a ohřátý vzduch půjde rovnou ven mimo skříň - ventilátor chladiče CPU by měl hnát vzduch skrze chladič rovnou na lopatky zadního odsávacího ventilátoru. To je tedy jeden ventilátor. Druhý by měl být vepředu na takovém místě, aby ofukoval čipset a okolí napájecí kaskády.
Bohužel skříň je dvoupatrová - revidovat směsku v podobě SSD + WD Velociraptor + ekoteroristický disk, nebo rozdělit aspoň tak, aby HDD měly okolo sebe dost místa. Stejně mám špatný dojem, že asi ten 80mm bude potřeba, bohužel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny