Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co koupit WD Raptor nebo SDD

Zdravím, rád bych Ti napsal můj názor.

Byl jsem v podobné situaci, jako ty před pár měsíci, když mi odešel disk. Byl to klasický 750 GB Seagate, měl jsem ho asi dva roky. Reklamovat jsem jej bohužel nemohl, protože jsem někde utrousil paragon.

Moje volba byla jasná - jeden Terový disk na data a další disk na systém. Jenže jaký? Váhal jsem tedy mezi SSD a Raptorem. Vzhledem k tomu, že jsem nerozhodný člověk, koupil jsem opravdu malý 120 GB Samsung SSD čistě jen na systém + nepořádek na ploše a jeden WD Raptor 500 GB na aplikace a hry. S TB diskem i SSD jsem maximálně spokojen. Bohužel, Raptor je opravdu hlučná elektronika. Pokud je v IDLE, produkuje hluk podobný normálnímu 7200 rpm disku. Ovšem pokud spustím nějaký program, počínaje Operou a konče např. GTA 4, je zvuk jeho čtení opravdu otravný.

Pokud někdy v budoucnu budu kupovat nový disk pro aplikace, sáhnu buď po klasickém 3,5" plotnovém disku, nebo po velkokapacitním SSD.

Co se týče dat a důležitých souborů, jsem stále k "netočící se" technologii trošku skeptický. Proto bych na podobné soubory volil libovolný 3,5" HDD (hry a systém vzal čert, to jsou věci, které se dají jednoduše nainstalovat znovu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny