Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení VPN na Kerio Control 7.

Tady musím souhlasit s Fleqem. Z knížek si může člověk nastudovat ledacos, ale realita bývá natolik vzdálená od ideálu, že použít lze jen omezené množství rad. Doopravdy nejkomplexnější dokumentaci k sítím,jakou jsem kdy měl, byly manuály k Novell Netware, verze 2.x. Bylo to 10 tlustých knih, které se věnovaly do hloubky problematice.

Z vlastní zkušenosti se vám pokusím poradit. Představte si, že zítra budete muset celou firmu rozchodit jinde. Představte si, že přicházíte do budovy kterou neznáte a procházíte místnosti. Co všechno musíte vědět ? Popsané zásuvky (je úplně jedno jestli jsou zpřeházené nebo ne, hlavně se vyznat). Napájení, který jistič co ovládá, aby na jistič s servry nebyla připojena mikrovlnka :-E Kde bude hlavní switch a jak budou připojeny stanice - běžně se setkávám s zbytečným kaskádovitým zapojováním switchů, čímž je degradujete do pozice hubu.

Až si v hlavě "uhladíte" kabely, začněte uvažovat nad službami v síti (servery), mnohé z nich můžete virtualizovat, nebo nahradit "krabičkou" (myslím třeba Synology). V okamžiku, kdy máte jasno o rozložení a definovány IP adresy, můžete klást konkrétní otázky a zcela jistě se vám dostane konkrétních odpovědí.

Třeba si rovnou můžete ujasnit rozdíl mezi jedním víceportovým switchem a více menších :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny