Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "repairing disc errors" windows 8

PC: Sony Vaio SVE14A2M1E s windows 8
Ahoj,dneska se mi stala taková nemilá věc a to, že se mi u Windows 8 začala automatická oprava disku. Napsalo mi to: "repairing disc errors. It might take over an hour to complete." Tak jsem to nechala a asi po půl hodině mi zčernala obrzovka naskočil nápis Vaio a pod tím to kolečko od windows jak se načítá no a pak normálně naskočí to přihlašovací okno, jenže mně se ukázala jenom černá obrazovka. Už se mi tohle jednou stalo a to jsem nesla počítač do opravny, jenže teď na něm mám celou školu a být 14 dní bez počítače je pro mě celkem problém. Moc prosím o jakoukoliv radu. Počítačům moc neromumím ale potřebovala bych to co nejdříve vyřešit. Děkuji

Předmět Autor Datum
Oprava disku sa zacne vtedy ked je nieco na disku poskodene, logicky. A poskodeneho tam je asi hodne…
MM.. 23.05.2014 18:54
MM..
Jak sa spusta nudzak a ine moznosti opravy u Win 8 je podrobne popisane napr. tu http://jnp.zive.cz/…
MM.. 23.05.2014 18:57
MM..
Děkuju, něco s tím zkusím vymyslet :) poslední
b.moryskova 23.05.2014 19:02
b.moryskova

Oprava disku sa zacne vtedy ked je nieco na disku poskodene, logicky. A poskodeneho tam je asi hodne, ked uz ani nevidis plochu, otazne je ci tam vobec este je nejaka skola, alebo co tam vobec ostalo.

Notebooky maju vstavanu moznost obnovy na vyrobny stav, mackanim spravnej klavesy po zapnuti, zavisi od vyrobcu, a factory recovery. predtym si ale treba odzalohovat dolezite data mimo notebook, ptz ich obnova moze prepisat. Ked nenabehne ani nudzovy rezim ani po viacnasobnych restartoch win, tak nabootovat live linux z USB sticku a zalohovat data, ak tam este nejake su.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru