Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wi-fi ve Win 2000

Mám v bytě přípojku k internetu v předsíní a počítač v obýváku - zatím připojení řeším prodlužovacím UTP kabelem. Koupil jsem si Acess Point a bezdrátovou síťovou kartu. Chtěl bych místo kabelu propojit přípojku k AP a na počítači se přes AP připojit k internetu.
Vše je zn. Edimax (cena celého kompletu byla cca 2200,-)

Na počítači jsou Windows 2000 a nemohu se z nich i po aktualizacích připojit dle návodu na AP a je jedno, jestli bezdrátově nebo drátově. IE hlásí server nenalezen. Na APčku se však přes SW od síťovky hlásí defaultní síť pro nastavení AP a navíc se mi tam ještě semtam chytá chráněná síť jiného uživatele v domě z jiného bytu. Připojím se na defaultní síť, ale přesto nenaběhne přihlašovací stránka AP po zápisu IP adresy AP pro nastavení.

Zkoušel jsem všechna možná nastavení, sdílení internetu, ... a stále bezvýznamně. I DHCP server jsem měl nastaven jak má.

Stejný problém jsem měl i při přihlašování nového PC s Win 2000 s bezdrátovou síťovkou od Asusu. Tam jsem měl zaplé DHCP - to je nejjednodušší varianta a zkoušel jsem i složitější statiku a směrování a nic. Síťovka si stále přenastovovala IP (dle SW od Asusu) a nebyl jsem stavu navázat spojení s APčkem. Ve WinXP nebyl problém - ani jsem ji neinstaloval a rovnou jsem surfoval na netu po povolení důvěryhodné adresy firewalem ve WinXP.

U rodičů v bytě jsou WinXP a vše jsem stejným způsobem konfiguroval na ADSL modemu D-Link se 4 portový switchem a APčkem v sobě a to jak drátově tak bezdrátově - dle potřeby při přihlašování nového uživatele do sítě. Vše šlo přes WinXP bez problémů a funguje to už prvním rokem bez problémů.

Poraďte mi, kde je problém. Děkuji.

Předmět Autor Datum
taky mam podobnej problem. wifi karta Longshine mi pod W2K ani nenajde dostupne site. proste si ani… poslední
sHpy00n 14.01.2007 00:53
sHpy00n

taky mam podobnej problem. wifi karta Longshine mi pod W2K ani nenajde dostupne site. proste si ani neskrtne a notes polozenej vedle pochyta na vestavenou antenu vsechny dosstupne site. pod live Linuxem a pod WimXP (XP byly ale v jinem stroji) jede bez problemu. maji snad W2K obecne problem s wifi??

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru