Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po aktualizaci HD 3000, nejde vybrat preferovaný grafický procesor

Dobrý den

Normálně aktualizuji jen ovladače Nvidie. Když asi dva dny zpátky jsem se rozhodl aktualizovat ovladače Intel HD 3000 grafiky kvůli QuickSyncu. Po nainstalování a resetu už mi fungovala jen integrovaná gafika. Nemám tušení proč. Když jsem se díval do nastavení nvidie, tak tam byl výběr grafiky zašedlý s přednasvenou integrovanou grafikou. Po marné snaze aktualizovat kde co, se nic nezměnilo. Po přeinstalování win7 a nainstalování ovladačů z Lenovo recovery disku, šlo zase přepínat mezi grafikama. Po aktualizování nvidia driveru už zase nefungovalo. Jednalo se jak o nové, tak i o starší verze. Nejde mi do hlavy, proč teď už to přepínání nefunguje a dříve ano. HD 3000 jsem neaktualizoval, protože ta mi to způsobila. Nevím, jestli aktualizovat například na nějakou jinou verzi nebo tak.

Ještě pro úplnost. NB jsem dostal s vadným HDD a dal jsem ho reklamovat. Do té doby jsem měl funkční Optimus (alespoň myslím, staral jsem se hlavně o nefunkčí hdd). Po vrácení byl zrušený. Bylo zablokováno i přepínání přímo na NB. Může to mít s tím něco společného? Třeba to zase někde vypnout, přepnout, upravit? V biosu u výběru grafiky té či oné mám jen UMAgraphic a Switchable. Na netu jsem k tomu nic nenašel. Všude to měl někdo jinak.

Vím, že bych si mohl nechat Lenovo ovladače z "výroby", ale mě vrtá hlavou, proč to předtím fungovalo.

Děkuji za rady a tipy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě malý dotaz na kryt NB. Typ NB je přesně Lenovo Idepad y570. Jak jsem psal výše, tak jsem ho re… nový
memo 07.06.2014 22:38
memo
Jaky prepinac? Tam neni ziaden prepinac a neda sa nijak blokovat. Bud tam ta druha karta je, alebo n… nový
MM.. 10.06.2014 13:20
MM..
Tento přepínač: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detai lpage&v=_7i74uD8PI0#t=71 nový
memo 10.06.2014 15:04
memo
Ten je nepodstatny instaluj spravne ovladace, kontroluj ci je grafika v spravci zariadeni, ked neni… nový
MM.. 10.06.2014 15:20
MM..
A hlavne nainstaluj aj vsetky utility k danemu notebooku z webu vyrobcu notebooku, alebo idealne uro… poslední
MM.. 10.06.2014 15:20
MM..

Ještě malý dotaz na kryt NB. Typ NB je přesně Lenovo Idepad y570. Jak jsem psal výše, tak jsem ho reklamoval a vrátil se zablokovaným přepínáním mezi integrovanou a gt555m. Našel by se někdo, kdo by o tom něco mohl vědět? Bohužel na netu jsem nic nezjistil o blokování toho přepínače (nebo je to mojí angličtinou), tak ještě než to budu řešit s Lenovem, tak jsem se chtěl zeptat tady.

Jaky prepinac? Tam neni ziaden prepinac a neda sa nijak blokovat. Bud tam ta druha karta je, alebo neni. Viz spravcu zariadeni. Ked to nefunguje reklamuj to znova. Na to aby to fungovalo je nutne mat spravne ovladace z webu vyrobcu notebooku, nikto nevie co tam mas poinstalovane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru