Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V cem vam Linux vyhovuje a v cem ne?

Pises nezmyselne porovnania. Ked je nieco karosa, tak to je Windows. Hlavne okruhle a priesvitne okna su strasne potrebne.
Ak chces diskutovat na takuto temu tak zacneme pekne od zakladu, napr. http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system,

An operating system (OS) is a computer program that manages the hardware and software resources of a computer. At the foundation of all system software, the OS performs basic tasks such as controlling and allocating memory, prioritizing system requests, controlling input and output devices, facilitating networking, and managing files. It also may provide a graphical user interface for higher level functions.
To su zakladne ulohy OS, nic sa nedeli na desktop ani na server ani na nic, toto ma OS robit vzdy na kazdom systeme. Bodka. Vsetko ostatne je navyse.
Takze a) zakladne veci ak to chcem porovnat co sa tyka stability napr. pamatoveho systemu, tak je IMHO linux na tom lepsie, aj pre desktop.

Dalsia vec je ze co je v ktorom systeme navyse. V linuxe su potrebne veci, napr servery a aplikacie atd. Vo Win su navyse nebezpecne a nefunkcne nezmysly typu OLE, DCOM, a podobne virus friendly zalezitosti, a este ma Win bomba okruhle GUI ktore len zere vykon. Zas mi vyhrava linux.
U linuxu to co je navyse, nezdrzuje ostatne veci (t.j. neplati vztah ze autobus je pomalsi alebo horsi, ako to plati u aut). Zato u Win to GUI a defrag na pozadi apodobne nezmysly zdrzuje ostatne veci, takze pomaly autobus je Windows.

P.S: a to niesom ziaden linuxak, linux pouzivam len vynimocne ak treba nieco otestovat pre zakaznika.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny