Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V cem vam Linux vyhovuje a v cem ne?

S linuxem si hraju delší dobu, ale jen jako klikač. Zkoušel jsem kdysi SuSE 6.4 Evaluation Edition, kdysi taky Mandrake , které mi vypálili na vypal.cz -asi to byl Mandrake 8, pak WinLinux 2000 . Předloni jsem začal zkoušet každou distribuci, co mi přišla pod ruku - od Slax4 přes Mandrivu One a od Mandrivy odvozené MCNLive , pak ABC linux, Mepis, Linspire, Xandros, Novell Linux 9.3, PCLinuxOS, Ubuntu a Kubuntu a od nich odvozené BeatrIX a BeafanatIX, Dynebolic, japonský Accelerated Knoppix a japonské Berry ( samozřejmě anglicky), Gentoo 2006.1 spuštěné ale jen live CD, pak mrňavý Damn Small linux, Featherweight linux ....

Nakonec jsem skončil u Kubuntu 6.10, ke kterému jsem došel od 5.10 . S HW nemám problém, rozchodil jsem všechno bez zvláštního úsilí, jen bych uvítal, abych se dostal na NTFS oddíl na disku stejně snadno, jako ve Slax 5.1.8.1 , nebo MCNLive . PC používám na internet a multimédia, na hry téměř vůbec.

Linux používám proto, že chci být nezávislý a chci mít legální OS . Doma máme trvale užívané 3 počítače a další dva v koutě a kdybych měl na všechny kupovat OS, tak by mě to stálo celkem dost peněz. Před vánoci jsem koupil za 3 200 kč PC s AthlonemXP 2000+ , DVD vypalovačkou a OEM NERO a v ceně byly i Windows XP Pro ( na case nálepka, originální CD, značka Brave, původně asi z nějakého podniku), tak má dcerka na kompu Windows.
Další důvod, proč mám linux je, že chci vypadat zajímavě a můžu ještě strašit děti, že jim ho nainstaluju taky :-) .
Poslední legraci jsem si s Kubuntu zažil včera- když jsem přišel domů, u mého PC u spuštěného Kubuntu seděl starší syn, který si zapamatoval heslo uživatele, které jsem mu kdysi řekl ( jméno jedné maďarské vesnice).
Já jsem heslo potom změnil( nové mělo být : ježovka), ale do okénka se nezadává opětovně kvůli překlepu a já se překlepnul :-) . Bušil jsem do klávesnice ježovka, pak kežovka,jeržovka, jržovka ... ale bohužel :-(
Ve Windows bych si věděl rady, ale tady mi nezbylo , než instalovat znovu ( stejně jsem měl systém trochu
"bloated" :-) ). Data jsem si přesunul z Home LinuxReaderem na druhý oddíl, zrušil původní, vložil CD s Kubuntu a zatímco jsem trousil moudra tady na poradně a na poradně na Živě ze spuštěného live systému, Kubuntu se v tichosti na pozadí instalovalo. Než jsem šel spát, naklikal jsem v Synapticu aktualizace a nechal je stahovat a instalovat. Ráno jsem měl čerstvé voňavé aktuální Kubuntu .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny