Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alternativní Winlogon

Neznáte někdo nějaké alternativy přihlašování do WinXP? Chtěl bych pokud možno něco bez hlášek, bez okýnek, aby se tam dala definovat třeba barva pozadí, ideální by bylo, kdyby v jednom okamžiku bylo na obrazovce úvodní logo Windows XP, a pak rovnou naskočila plocha. Našel jsem někde knihovnu Gina_x86.dll, což by jakžtakž šlo co se týká rychlosti, ale štvě mě tam ta modrá plocha, která se nedá přebarvit... Pokládal jsem tento dotaz i na poradně Živě.cz, ale jak se zdá, chodí tam opravdoví "odborníci", kteří umí jen odpovědi typu "zadej si to do gúglu"...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Winlogon nemůžeš vyměnit, upravitelná je knihovna GINA (Graphical Identification and authentication)…
Vladimir 14.01.2007 14:00
Vladimir
Dík že se ozval aspoň někdo :-) Právě přes Google jsem našel tu Ginu, na poradnu lezu až v okamžiku,…
mia 14.01.2007 14:16
mia
Přihlašovací obrazovka "Vítejte" nemá s GINou ani Winlogonem nic společného. Renderuje to Internet E…
Vladimir 14.01.2007 14:37
Vladimir
Vrtám se v tom z toho důvodu, že si hraju s WinXP Embedded a chci do toho proniknout co nejvíc. je m…
mia 14.01.2007 15:36
mia
XP Embedded. Jsem u vytržení :-) Není to sice to na co se ptáš, ale mohlo by se ti to hodit: co tak…
Pavel 14.01.2007 17:58
Pavel
Pavle, chodím i na Craftcom a nedávno jsi prohlásil, že musím bejt geniální :-) (beru tě s rezervou,…
mia 14.01.2007 18:49
mia
Ještě jedna připomínka: místo WinLogon se dá použít i MinLogon (mrkni do nápovědy nebo na net)... Mo… poslední
Pavel 14.01.2007 19:18
Pavel

Winlogon nemůžeš vyměnit, upravitelná je knihovna GINA (Graphical Identification and authentication).

http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/window s2000serv/maintain/security/msgina.mspx

Alternativní GINA knihovny většinou souvisí s alternativním síťovým přihlášením, jsou od firem jako Novell, Citrix - pro domácí usery aby je "neobtěžovaly" hlášky (jaké?) to nikdo IMHO programovat nebude.

Co se barvy pozadí týče, ta se netýká vůbec knihovny GINA, ale barvy WinStation desktopu defaultního uživatele a tedy WinLogonu - je ji možné změnit v registrech.

PS. rada zadej si to do google NENÍ špatná...

Dík že se ozval aspoň někdo :-) Právě přes Google jsem našel tu Ginu, na poradnu lezu až v okamžiku, kdy vlastně nevím co mám gúglit, protože mám pocit, že jsem už progúglil celej net.

jaké hlášky - např. VÍTEJTE, Načítání osobního nastavení, Nastavení počítače... Jde to aspoň nějak zkonfigurovat, aby místo Vítejte tam bylo Ahoj? Nebo cokoliv jiného? Jde mi o to, že nechci používat klasický přihlašovací dialog, ale rád bych si třeba tu "uvítací obrazovku" nastavil podle svého. Tedy "zkonfiguroval" Ginu.

Přihlašovací obrazovka "Vítejte" nemá s GINou ani Winlogonem nic společného. Renderuje to Internet Explorer z kódu v nějakých jiných knihovnách. Texty na login progress dialogu takhle z hlavy nevím kde jsou, pravděpodobně jsou to napsané stringy v GINA nebo WinLogon. Ono je to v zásadě dost komplikované - řeknu to asi takhle: vím o tom dost a ani by mě nenapadlo se v tom vrtat, tudíž tobě (no offense) bych to nedoporučoval.

Vrtám se v tom z toho důvodu, že si hraju s WinXP Embedded a chci do toho proniknout co nejvíc. je mi naprosto fuk, jestli si ty wokna nějak rozhodím nebo ne, protože si je prostě poskládám znovu :-) Potřebuju udělat sestavení s maximem funkcí, minimální velikostí a co nejkratší dobou náběhu, asi tak.

Pavle, chodím i na Craftcom a nedávno jsi prohlásil, že musím bejt geniální :-) (beru tě s rezervou, mám s kompama zkušenosti už od dob osmibitů). bbLean zkusím, pro moje účely by naprosto stačilo, kdyby to bootovalo do černé obrazovky (bez hlavního panelu a bez ikon a hlavně bez verze Windows na ploše...) a hned nato si to z registrů spustilo moji aplikaci - tedy jako shell použít vlastní výtvor...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru