Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafická karta pro DELL optiplex 330 DT

Dobrý den Všem,

již 14dnů řeším upgrade svého starého Optiplexu 330DT. Pořídil jsem CPU Intel Core2 E8500 s 3,16GHz, dále osadil 2x 2Gb RAM 800Mhz DDR2 a naistaloval 64bit WIN 8 pro a zasekl jsem se u výběru co nejlepší grafické karty pro tuto sestavu. Jako monitor používám LED HD 3D TV LG 32" (pracuji ze 2m)

Mám dost limitující faktor v tom, že musím mít LOW PROFILE verzi a dále že v PC mám pouze 280W zdroj, který má tak specifický tvar, že nepůjde asi vyměnit, nebo jsem zatím nenašel vhodnou náhradu. PC má PCI-e 16x, lze zabudovat pouze kartu bez chlazení do druhého slotu, jinak bych musel vyříznout kousek bedny a to se mi nechce. Samozřejmě druhý slot karty pro připojení monitoru zle dát nad kartu. Rozpočet cca 3.000,-

Osobně jsem po dlouhém pátrání skončil jako u vítěze u karty Zotac GTX 750 1GB se spotřebou TDP 55W a někde uvádí doporučený zdroj 300W, jinde 400W. V recenzích uvádí, že jsou GTX750 úsporné.

Potřeboval bych proto radu, jestli na to můj zdroj má, a jestli není grafická karta příliš výkonná vzhledem k CPU a já jí stejně nevyužiji a mám sáhnou po nějaké horší. Na internetu jsem zachytil, že někdo rozjel v tomto PC CPU Core2Quad, ale to je už asi moc velká pras***a.

Předem děkuji za rady a komentáře

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny