Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Duch Melcaka v IrfanView aneb kam az couhaji prsty Marka Dalika?

Predelaval jsem v IrfanView scany z .bmp na .jpg (100% quality). Pak jsem je dukladne porovnaval a na jednom .bmp me zaujala bila tecka o velikosti jednoho pixelu, ktera na .jpg nebyla. Kdyz jsem ji priblizil, tak se na miste tecky objevila hlava poslance Milose Melcaka ::)::)
Nejdriv jsem si myslel, ze jsem se uz z ty politiky zblaznil! Az kdyz jsem to zvetsil trochu vic, tak mi doslo, ze je to z Otazek Vaclava Moravce, ktery jsem mel zrovna zapauzovany v Opere. Kdyz jsem je pustil, tak se dokonce prehravaly v tom jednom zazoomovanym 'pixelu'. Muze mi nekdo podat aspon trochu logicky vysvetleni :-? Predem diky :-)

Předmět Autor Datum
To zní hodně divoce :-D Nebyla by ta tečka s Melčákem ke zveřejnění?
josephino 16.01.2007 01:09
josephino
Horši by bylo, kdyby se tam objevil Paroubek :-D. Windows přehrávače videa používají maskování (podo…
Rce 16.01.2007 01:23
Rce
Úplně mi přeběhl mráz po zádech! Hitchcock hadr. Tady vidíte, jaký jsou ty politici hlavy, že se jim…
anarchist 16.01.2007 02:10
anarchist
Priamy prístup prehrávaného obrazu do vyznačenej oblasti na obrazovke. V krátkosti toľko, že prehráv… poslední
msx. 16.01.2007 10:43
msx.

Horši by bylo, kdyby se tam objevil Paroubek :-D.
Windows přehrávače videa používají maskování (podobně jako v televizi bluebox). Zkrátka přehrávač nabarví okénko na brčálově modro (fialovo, zeleno - na nějakou málo se vyskytující barvu). Do té barvy se DirectX trefuje s vykreslením obrazu (zjednodušeně řečeno). Jestli se ta barva vyskytne i jinde, DirectX jest zblbnut a pošle kus obrazu tam. Obdobně téhož efektu je možno dosáhnout ve programu mspaint.exe (malování). Stači čmárat maskovací barvou a "vyčmáráme" obraz videa. Nejpracnější je, se trefit do maskovací barvy.

Priamy prístup prehrávaného obrazu do vyznačenej oblasti na obrazovke. V krátkosti toľko, že prehrávaný obraz je akoby vhodený na určité plátno. No a daný bod mal farbu a umiestnenie v plátne, tak sa obraz prehrával tam. Tiež z toho dôvodu nie je možné urobiť pomocou PrtScr obrázok z prehrávaného filmu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru