Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou grafickou kartu - novinky na trhu

herni neherni ovplyvnuje dosku tak ze drahsie dosky maju chladenie napajacej kaskady CPU, podporuje novsie vykonnejsie jadra CPU, a podobne.

Kedze vacsina veci je dnes v CPU (aj northbridge t.j. RAM controller a PICe x16 slot) tak chipset ktory je na doske (to H61 alebo B75 apod) je nepodstatny, je to len southbridge a to urcuje len vlastnosti ako napr. pocet USB3.0 slotov alebo pocet PCIe x1 slotov, PCI slotov (co niekto este vyzaduje napr), pocet SATA3 slotov, pripadne verzie nejakych dalsich zbernic, clock controller a moznosti pretaktovania (na H61 ani B75 nic nepretaktujes, na vyssich "hernych" radach ale pretaktujes), alebo napr. AMT technology u B75 co je uplna dementna zbytocnost za ktoru zaplatis 200Kc a jedine co to robi su problemy s (ne)bootovanim a powercyclami apod. Preto nikto nechape tvoj vyber B75, co je IMHO nezmysel. Ked setrim tak si kludne zvolim H61. Moj nazor (ak ma niekto protichodne skusenosti tak kludne napiste ze jake :)
Dalej co sa u dosky berie je zivotnost napajacich komponent, herny PC zatazuje omnoho viac jak neherny malo vykonny CPU (je dost rozdiel napajat 55W a 125W CPU), ked chcem herny tak davam pozor na kvalitu, ked chces 55W CPU alebo ja mam 35W tak mozem srat na to a kupim proste najlacnejsiu od nejakeho normalneho vyrobcu a hotovo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny