Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Oprava poškodeného textového souboru .odt Writel

CD a DVD zeberajú veľa miesta a sú veľmi nespoľahlivé. Záznam má vydražať 40 rokov no stalo sa mi už i že mi takéto médium odišlo po 4 dňoch. A to bolo v bezpečí pred prachom,zimov,vodou i slnečným žiarením v púzdre. Nehovoriac o tom že takéto médium sa obvykle nedá prepisovať. Skušal som i CD RW disky,žiaľ ani to nebol ideálny spôsob zálohovania. Zväčša po 14. zápise strácali schopnosť prepisovacieho média.
Externé HDD je pridrahý špás a už i na neho som raz doplatil stratou 250 GB dát. Tak v Metre v zľave za 25 Euro som kúpil 250 GB Externý hdd. Celý deň som nahrával data na neho a taktiež celkom rýchlo sa v ňom pracovalo. Na druhý deň zapnem pc a kliknem na jednotku G: Skakala iba hláška Dead disk.
FDD mi tiež veľmi nepomohla lebo previedol som svoje poviedky na txt. format nahral na FDD disketu a asi po polhonine vypadol v okolí prúd. Nič sa nestalo prúd za hodinu nahodily bohužiaľ 1,44 FDD disketa odišla do večných lovíšť a moje data tiež... Našťastie mi ostali na internom HDD disku a to som ich mohol znova zálohovať. USB Flash disk sa ukázal spoľahlivejšou alternatívou z datami sa dalo pracovať priamo na disku. Ano urobil som pár blbostí ale ani po tom som o data neprišiel. To až keď mi nestačila kapacita a ja som si kúpil zasa USB disk v zľave zasa som prišiel o 4 GB dát. S ktorých iba 2,5 bolo zálohovaných a potom až teraz... No nič ak niekto vie ešte dačo poradiť poraďte. Idem počítať škody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny