Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako zvýšiť presnosť myši na určitý pixel a necestovať pri tom po celom stole?

Prečítal som si článok o myšiach, kde sa píše, že rýchlejšie myši sú presnejšie (PS2, 100 Hz, USB 125 Hz a podobne). Kúpil som si teda USB myš, lebo som chcel presnejšie zamieriť na pixely. No a po pripojení som musel cestovať po celom stole. To je v poriadku, lebo to sa rieši urýchlením kurzora. Tak som ho urýchlil. No a teraz nepociťujem žiadny rozdiel medzi PS2 a USB, lebo myš mi ide rovnako rýchlo (zrýchlil som ju) a rovnako ťažko mi je namieriť na určitý pixel. Zrejme pomôže zdvihnúť frekvenciu. Lenže bežec urýchlenia myši mám na maxime, takže by som potom musel cestovať po celom stole a na druhej strane, ak ho urýchlim, tak zas ťažko namierim na určitý pixel. V krátkosti len toľko, že čím rýchlejšia myš, tak za sekundu sa na obrazovke pri rýchlom pohybe viackrát zobrazí kurzor. Tak ako je to teda? Pomôže mi program na zrýchlenie USB frekvencie (myš Microsoft)? Alebo som článok nepochopil?

Předmět Autor Datum
Co to je presne za mys? Nainstaloval si k nej ovladac? V ovladacie panely-mys si nastavoval urychlen…
MM.. 17.01.2007 20:20
MM..
[http://img125.imageshack.us/img125/4759/schrnka01bv 5.gif] Rýchlosť ukazateľa (úplne hore) zrýchlil…
msx. 17.01.2007 20:48
msx.
Ako o co ti vlastne ide? Mimochodom riesis uplnu blbost. "Zamierenie na pixely" - co si akoze pod ty…
shiro 17.01.2007 21:08
shiro
Viem si predstavit co msx riesi, totiz ked som si davnejsie kupil k notebooku genius mys (ja viem, s…
MM.. 17.01.2007 21:12
MM..
ocividne sa vôbec do tejto problematiky s myšami nevyznáš nabudúce radšej nič nepíš o báchorkách pre… poslední
Vševed 20.07.2012 14:15
Vševed
Ja mam na W2k ku MS mysi tych nastaveni k "urychlovaniu" viac (4 ci 5 stupnov). Pytam aj ci si nains…
MM.. 17.01.2007 21:08
MM..
Neinštaloval som nič. Mám Microsoft Notebook Optical Mouse 2.0A. Vedel by si mi poslať nejaký ovláda…
msx. 17.01.2007 21:55
msx.
Vyzeram ako microsoft? :-D http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/ Download.mspx neklika…
MM.. 17.01.2007 22:10
MM..
pokud jsem to dobre pochopil co mas za problem, tak by ti pomohl "precision booster" v ms ovladacich…
foltyn 17.01.2007 22:05
foltyn

Co to je presne za mys? Nainstaloval si k nej ovladac? V ovladacie panely-mys si nastavoval urychlenie, alebo rychlost? to su 2 rozne veci. Nastavenie "urychlenia" znamena ze ak posuvas mys pomaly tak sa kurzor hybe pomaly (mieris na pixel), ak posuvas mys rychlejsie tak sa posuva kurzor omnoho rychlejsie a nemusis cestovat po celom stole, staci ze pohnes rukou rychlo a kurzor je na opacnej strane obrazovky.
Nastavenim "rychlost" menis vseobecne rychlost posuvu.

Vzorkovacia frekvencia s tym priamo nema nic spolocne.

[http://img125.imageshack.us/img125/4759/schrnka01bv 5.gif]
Rýchlosť ukazateľa (úplne hore) zrýchlila pohyb myši. Zvýšenie presnosti (pod tým) je akcelerácia (ak je to vypnuté, tak sa myš hýbe rovnako rýchlo ako myš, ak zapnuté, tak kurzor má zrýchlenie podľa rýchlosti myši (pomaly myš, pomaly kurzor, stredne myš, stredne kurzor, rýchlo myš, turbo kurzor).

http://zive.sk/h/Poradca/Ar.asp?ARI=120630&CHID=2&E XPS=&EXPA=
http://chcem.info/pocitace/mate-dobre-naladenu-mys. php

Prečo nestačí stará dobrá frekvencia?

Na záver by asi stálo za to spomenúť aj dôvody, prečo nám vlastne „zrazu“ frekvencia myši prestala stačiť.
Dôvod je nenápadný, ale jednoduchý. Ešte nedávno sme mali počítače s monitormi o rozlíšení strán 640 x 468 bodov. Neskôr sa začali objavovať väčšie a väčšie. Momentálne sa na riadnu prácu používa rozlíšenie 1920 x 1440. Pritom veľkosť kurzoru sa nemení, iba pribúda počet bodov, ktoré musí prekonať, alebo, ktoré môže editovať.
Aj keď aj na malom monitore poteší lepšia citlivosť myši, nevadí to až tak. Ale pri lepších strojoch už začínajú hrať rolu aj také „maličkosti“, ako je plynulosť pohybu kurzoru.
Ak ste na starom monitore mali uhlopriečne 800 možných bodov, dnes je tých bodov 2400. Predstavte si, že prejdete myšou uhlopriečne cez obrazovku za jednu sekundu. Ak má 40 pozícií, je to „presnosť“ na každých 20 obrazových bodov. Na novej obrazovke každých 60 bodov. (60 bodov je výška bežného reklamného banneru na internete.)

Na čo mi je toto? Veď keď myš preskočí 60 bodov alebo 20 je to jedno, spomalím a nastavím sa presne, nie?

Ale s novou myšou som vlastne spokojný, len nechápem tej presnosti. Ovládače nemám, bola to myš v sáčku, ale je to Microsoft a k nej musí byť nejaký ovladač na zvýšenie frekvencie alebo pre USB to neplatí?

Ako o co ti vlastne ide? Mimochodom riesis uplnu blbost. "Zamierenie na pixely" - co si akoze pod tym predstavujes?
Vobec to jaksi nachapem. Mys chodi ako chodi, v systeme si nastavis len rychlost pohybu kurzora aby si necestoval kvoli 1cm po celom stole, ale viac nic.
Taketo bachorky ohladne "presnosti" mysi su len taraniny nejakych counterstrike-maniakov, ktory nevedia uz co by si vymysleli, ked nevedia toho druheho poriadne trafit....:-)

Viem si predstavit co msx riesi, totiz ked som si davnejsie kupil k notebooku genius mys (ja viem, som debil, genius nikdy viac), a nenainstaloval som ovladac, tak s default Win ovladacom fakt som musel cestovat po celom stole. Po instalacii ovladaca to islo dobre, ale ten genius ovladac je taka odporna vyskakujuca katastrofa a navyse mi potom nefungoval touchpad, ze som ten genius ovladac odinstaloval a je tam standardny win, a riesil som to rovnako ako msx (rychlost na max), ale aj tak je s tym crepom problem sa triafat na buttony v dialogoch :-/.

Ja mam na W2k ku MS mysi tych nastaveni k "urychlovaniu" viac (4 ci 5 stupnov). Pytam aj ci si nainstaloval ovladace k tej konkretnej mysi a aj ze co to je presne za mys. Ovladace ti totiz a) mozu pridat kopec dalsich nastaveni a b) mozu ten pohyb preratavat uplne inac - lepsie sa hodiaco k tej mysi.

Ten clanok co pises ved tam predsa pisu ze ide len o plynulost pohybu pri rychlom pohybe, ak mas pomalu freq. tak to robi pri rychlom pohybe vacsie skoky. Nechapem ale komu vadia nejake skoky kurzora ved to nemoze ani zaregistrovat ak to ma >60Hz.
Nejde vobec o to ci sa niekam trafis alebo nie, triafat sa budes predsa pomaly, a teda na frekvencii nezalezi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru