Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhanam info o laptope Halikan nbc 386sx

Tieto notbuky mali velmi rozdielne biosove cipy v roznych verziach. Tie najstarsie mali fixne paleny cit, cize ziadne nastavovanie. V tom pripade bolo aj fixne poradie bootu, najprv disketa potom hdd. Podla mna odpajat hdd ci co sa to tu rozoberalo, necital som to cele, je zly napad.
Ak nema fixny bios tak treba pozriet nastavenia a dat na prve miesto disketovku. Ak bude fungovat, odporucam pre prvy test bootovaciu disketu win98, neboj sa ze 98, staci mu 512 kb ram a mozes s nim zistit napr v akom stave je hdd.
Ak je interna disketovka v cudu, tak to je zle. Vymenit sa da , ale dost komplikovane. Najlepsie je zistit, ci ma ten komp aj podporu externej disketovky. To by riesilo situaciu. Externu disketovku nemusis zhanat z tej doby, mozes pouzit aj novsiu, samozerejme musi byt pripojitelna na tlaciarnovy port.
Este k vyuzitiu takej masiny: Vyuzitie je omnoho sirsie, ako by sa zdalo. Je to predsa len maly komp a halikany boli spolahlive. Na taky stary komp existuje stale mnozstvo linuxovich distribucii. Dos je onicom, pouzi linux. Daju sa tam dokonca nainstalovat aj sucasne verzie linuxov, len samozrejme bez grafickeho rozhrania, a treba specialne instalacky. Pocul som, ze to ide s fedorou, alebo red hatom. Ale suverenne najlepsi je asi Slackware. Ked si nestiahnes iso najnovsieho slackware, ale jeho subory, tak medzi nimi najdes aj disketove imidze prave pre tieto operacie. Dost dobra je cast, co sa tusim vola zipslack. Ale mozes sa v Slasckware pokusit aj o plnu instalaciu, tusim cez image bare.i. Len treba nastavit, aby nepouzival ramdrive, ale swap. Ramdrive bezi az od 8 mb ram. Napriek tomu s trochou zrucnosti, mozes zredukovat najnovsi slackware a naistalovat ho. Dokonca by ti malo bezat aj graficke rozhranie.
No a potom sa zacina ta prava sranda. Zistis, co takato masina este zvladne: Surfovanie po nete, mail, chat, word, prezentacie, webserver, obycajny sietovi server, tlacovi server, domaci firevall...
Moznosti je neurekom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny