Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací USB LTE modemu Alcatel L100V.

to je nejaká blbost, takové problém nemúžou být, toto je zarízení pro totálni blbce v oboru PC, pro maminy na materské dovolené, aktívni dúchodce a podobné usery.

Nevím sice jak presne tento konkrétni typ ale predpokládam že se ničím nelíši od jiných. Tyto modemy jsou obvykle multifunkční USB device, t.j. na jednom konektoru USB máš v nekolik USB zarízení, modem samotný, pak virtuálni "CD" mechaniku a obvykle čtečku pameťové mikroSD karty.

Pokud zasuneš tento "modem" po prvé do svého PC, spustí se automaticky instalace driveru a obslužného softwaru z oné virtálni "CD mechaniky", samozrejme jenom v prípade že to systém Windows nemá zakázané.

Pokud to zakázané má, v exploreru nebo jiném rozumnejším souborovém manageru si najdeš onu virtuálni CD mechaniku a tam ručne spustíš instalační program. Ten vše nainstaluje.

Jak poprvé spustíš obslužný software, obvykle chce PIN SIM karty, modem se prodáva typicky jako balík služby i se SIM kartou a ta v prodejním stavu nejaký PIN nastavený má. Program je mírne blbý, nevypíše že chce PIN SIM karty, jenom nejasne žáda zadáni kódu, neznalý user je z toho zmatený a natluče tam kde co, samozrejme zablokuje SIM kartu, naštestí v papírech je PUK. Pokud user papíry nemá, tak nic. Volat na zákaznickou linku nebo zahodit SIM kartu. Pokud se chybka s PIN nestala, je následne možnost v obslužnám software PIN na SIM karte zrušit.

Takže jak píšu, zarízení až na záležitost s PIN-em, nemá žádny zádrhel a je bezproblémové co se týka instalace, funguje spolehlive a bez problému. Není potreba nic nikde hledat na internetu, nejsou potreba žádne jiné obslužné programy. Pokud uvedenou virtualni "CD mechaniku" v systému nemáš, neco je špatne s hardware daného modemu. S tím nenadeláš nic, zahoď to do odpadu, výhodná koupe nevyšla.

.... :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny