Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací USB LTE modemu Alcatel L100V.

Ahoj ahoj ahoj,

jsem tu opět, instaloval jsem to na druhém PC, i zde to funguje. Na německých stránkách jsem nalezl obdobný problém, jako jsme měli my dva. U nich to prý vyřešilo spuštění přibaleného Internet Manageru jako správce. U mě tedy ne, stále nebyl nalezen modem.

Můj postup je následující:
- nainstalovat originální Internet Manager z USB
- nainstalovat http://www.t-mobile.cz/web/cz/podpora/nastaveni-sl uzeb/internet-a-e-mail/nastaveni-pocitace-pro-pris tup-na-internet/webnwalk-manager

Po nainstalování obou dvou Internet Managerů se zobrazí informační box "Mobilní širokopásmové zařízení (Alcatel)", mám Windows 8.1. Zároveň je modem detekován v Internet Manageru z ČESKÉHO webu, v původním je stále nefunkční.

Úplně ideální řešení by bylo, kdyby se šlo připojovat bez T-Mobile Internet Manageru, popř. nějakým managerem, kde je možno vybrat prioritu sítě a další pokročilé nastavení. Zároveň je trochu škoda, že nelze zprovoznit modem přímo z Windows, bez aplikace třetích stran, jako to jde třeba u Vodafone K3770, který se zobrazí jako "Mobilní připojení". Mimochodem, zajímavé je, že po připojení přes Internet Manager se modem zobrazí jako připojení k internetu přes dial up. Už do toho asi nebudu moc rýpat raději, hlavně, že to jakž takž jede.

Jsem ještě zvědav na LTE, momentálně se mi nedaří to tu nijak vynutit, přestože tu na mobilu občas LTE chytnu. Uvidíme. Upřímně doufám, že to rozjedeš, protože jsem na tento modem opravdu natrefil díky tobě a mrzelo by mě, kdybych to já nakonec rozjel a ty ne :(

Hodně štěstí!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny