Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací USB LTE modemu Alcatel L100V.

Ahoj,

díky za reakci. Nevím, jestli jsi nečetl pozorně, ale já i kolega jsme oba nainstalovali přiložený software. Před jeho instalací se USB modem hlásí jako virtuální mechanika s ovladači, po nainstalování virtuální mechanika zmizí a hlásí se jako čtečka karet.

Problém byl (a u kolegy asi stále je), že přiložený software (Telekom Internet Manager) USB modem nenajde. Jak jsem už psal, mně pomohla instalace českého T-Mobile Internet Manageru, ale zároveň jsem nesměl odinstalovat ten německý (protože zároveň s ním zmizely i ovladače).

Nějakou chvíli se modem objevoval i v "Síťová připojení" jako AlcatelOTDC (bezdrátové připojení), ale u něj bylo napsáno "Síťový kabel byl odpojen" a nešlo mi za žádnou cenu jej zprovoznit.

Je to trochu jiné, než u Vodafone K3770, kde se modem objeví v systému korektně jako Mobilní připojení a je možno s ním pracovat (vidět přenesená data, zadávat PIN) i bez dalších aplikací. Zde je nutno mít Internet Manager a po kliknutí na "Připojit" se teprve zařízení objeví v systému (jako "Modem interface".

Osobně asi koupím router, který umožňuje zapojení tohoto modemu a obejdu tak všechny tyto problémy. Výhodná koupě nakonec vyšla a místo 2 a více tisíc Kč máme s kolegou stejný USB stick za méně než polovinu (a hlavně podporuje všech 5 LTE pásem, jejichž využití přichází v ČR v úvahu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny