Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s instalací USB LTE modemu Alcatel L100V.

Ahoj, bude to trochu delší, ale problém je poněkud komplikovanější.

Koupil jsem si na e-bay USB LTE modem Alcatel L100V http://www.ebay.com/itm/Unlocked-Alcatel-One-Touch -L100V-LTE-4G-Modem-MicorSD-LTE-100Mbps-/281332209 093?. Modem byl anoncován jako odblokovaný. Jedná se však o model, který se v ČR nenabízí. Naproti tomu v DE je prodáván např. pod značkou Telekom Speedstick LTE II.

Ten můj má na sobě logo T-Mobilu a v sobě má nahrán i software stejného operátora (Internet Manager). Když jsem ho ale nainstaloval, program hlásí, že nebylo nalezeno zařízení. Zkoušel jsem to jak se SIM kartou T-mobile tak i se simkou Vodafone, připravenou na LTE.

Přitom v ovládacích panelech se mi nainstalovalo mezi telefony a modemy zařízení nazvané Modem Interface (na port 3) a na modemu mi poblikává modrá dioda, označující připojování se do sítě 2G. Modem Interface se hlásí jako fungující a bez problému proběhla i diagnostika.

Zkusil jsem nainstalovat i program Vodafone Mobile Broadband a ten mi ve správci systémů přidal mezi řadiče USB položky Mobile Broadband Controller a kupodivu Vodafone Mobile Broadband Bus Enumerate Device (Huawei), vše opět bez problémů jako správně nainstalované.

I toto SW od Vodafone mi ale po spuštění hlásí, že zařízení nebylo nalezeno.

Stáhl jsem si program přímo od Alcatelu (ADSU Alcatel Datacard System Upgrader), vyžadovaný pro můj model (určený k instalaci FW, driveru a ovládacího SW) a ten mi po spuštění hlásí, že nalezl nařízení na portu 4 a sděluje mi číslo firmware a číslo Windows. Bohužel na té stránce Alcatelu bylo u tohoto programů několik různých verzí. Vyzkoušel jsem všechny se stejným konečným výsledkem, tj. že mi zahlásily: Error: The customer ID not match“ a „Download failed“. Různé verze toho SW mi ale udávaly rozdílná čísla portů i FW.

Protože o fungování modemů resp. HW vůbec nemám ani páru, chtěl bych se zeptat, zda shora uvedené problémy signalizují špatné ovladače modemu, případně jeho HW poškození.

Myslím si totiž, že i kdyby prodejce lhal a modem byl neodblokovaný, tak by jej oba programy jak od TM tak i od VF našly, akorát by zahlásily nepřítomnost služby toho či onoho operátora.

Předem dík za trpělivost při čtení a případné odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny