Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odinstalování windows a instalace nového

zaviroval se mi comp a já bych chtěl odinstalovat windows XP HOME a nainstalovat XP Prof.nikdy jsem to nedělal,tak bych chtěl poprosit o radu.samotnou instalaci nového systému snad zvládnu, ale nevim, co mám udělat, abych ten starej odinstaloval, naformátoval disky a tim se zbavil viru.za radu upřímně díky

Předmět Autor Datum
Kvůli viru přeinstalovávat Windows? Nabootuj z instalačního CD V místě, kde se tě ptá, kam chceš sys…
Jan Fiala 20.01.2007 11:04
Jan Fiala
Nedřív musíš pořešit data co tam máš. Formátováním se vše smaže. Ideálně když máš dva oddíly na disk…
MM_tank 20.01.2007 11:08
MM_tank
Jestli myslíš, že tě (mimochodem docela drahá) výměna home za pro nějak do budoucna ochrání před vir…
L-Core 20.01.2007 11:17
L-Core
Co zkusit ty Windows vyčistit? jaký máš antivir, máš nějaký firewall, jaké antispyware? máš možnost… poslední
nononot 20.01.2007 13:02
nononot

Kvůli viru přeinstalovávat Windows?
Nabootuj z instalačního CD
V místě, kde se tě ptá, kam chceš systém instalovat máš možnost zrušit diskový oddíl (čti spodní řádek na obrazovce). Takže to uděláš, pak určíš místo bez oddílu jako místo, kam nainstalovat nový systém. Vytvoří se nový oddíl a naformátuje (stačí NTFS rychle).
Takže vše zvládneš v průběhu nové instalace Windows. Jen si musíš uvědomit, že odstraněním oddílu (nebo i naformátováním) příjdeš o data, která na m oddílu jsou.

Nedřív musíš pořešit data co tam máš. Formátováním se vše smaže. Ideálně když máš dva oddíly na disku /C a D/ na D si vše uložíš. Instaluje se to tak že se vloži CD do počítače a restartuje se . Pokud je správně nastavené pořádí bootování /v biosu tam se dostaneš přes klávesu DEL nebo F1-a musíš umět anglicky/ tak se spustí instalace z vloženého cdčka. To při instalaci nabízí možnost zfromátování -tím odtsraníš i ten starej windows ale hlavně vše co je na daném disku/jeho části uloženo. Takže vypal data na dvd ověř zda jdou přečíst a jdi do toho. Předtím doporučuji ještě stáhnout aktuální verzi oprav na windows http://pc.poradna.net/question/view/90182-zaplaty-p re-windows-xp-sp2-cz-rok-2007 a hned po instalaci windows je nainstalovat. Do té doby neměj připojenou lan šňůru. Potom jdi na windows update a nainstaluj zbývající.Je velice doporučené mít instalační cdčko od základní desky nebo stáhlý ovladač-minimálně na síťovku pro ty co mají internet přes ni -adsl přes usb se to netýká8-)

Existují i jiné postupy ale jsou složitější. Například pomocí speciálního cd udělat adresář záloha tam vše nakopírovat a pustit instalaci bez formátování potom nainstalovat antivir a záplaty vyčistit počítač a data z adresáře záloha si nakopírovat zpět do Dokumenty a plocha.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru