Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hraniční lhůta reklamace mobilu - je už překročeno 30 dní?

Dobrý den. 10. června (úterý) jsem odeslal mobil balíkem na adresu prodejce k reklamaci. Tak jsem čekal. Dlouho se nic nedělo, tak jsem prodejci 10. července (čtvrtek) napsal, v jakém je reklamace stavu. A on mi dnes, 11. července (pátek) napsal, že už má od servisu zprávu, že telefon už prý míří na jejich adresu, a že jakmile bude moct, tak mne bude informovat a mobil mi neprodleně pošle. Jakým dnem vlastně započal proces reklamace a budu mít případně šanci nárokovat si vrácení peněz za příliš dlouhou reklamaci? Díky moc všem :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"11. července (pátek) napsal, že už má od servisu zprávu, že telefon už prý míří na jejich adresu, a… nový
Killer007 16.07.2014 12:49
Killer007
Požádej ho ať ti pošle nějaký doklad o odeslání mobilu. nový
Wikan 16.07.2014 13:00
Wikan
Na Vaši radu jsem to udělal. A prodejce stále nereaguje... bavil jsem se o mé situaci s kamarádem a… nový
Killer007 17.07.2014 18:55
Killer007
Napiš mu to. Ideálně doporučeným dopisem s dodejkou. poslední
Wikan 18.07.2014 06:41
Wikan

"11. července (pátek) napsal, že už má od servisu zprávu, že telefon už prý míří na jejich adresu, a že jakmile bude moct, tak mne bude informovat a mobil mi neprodleně pošle"
No, tak je středa 16. a nejen že nemám v poštovní schránce žádnou výzvu o převzetí balíku, ale prodejce se mi zatím ani nijak neozval... co bych měl dělat teď?
(omlouvám se za změněnou IP, pořád jsem to já - UPC mi ji změnilo za poslední týden 2x)

Na Vaši radu jsem to udělal. A prodejce stále nereaguje... bavil jsem se o mé situaci s kamarádem a ten mi řekl, že vzhledem k už naprosto jednoznačnému překročení 30ti-denní hranice (kdyby to poslal v pondělí, tak už to mám určitě dnes, ne-li ve středu doma) mu mám napsat, že odstupuji od kupní smlouvy a žádám vrácení peněz... Já jsem trochu zdrženlivější, a když už, tak bych s tím počkal do zítřka, a pokud by to nepřišlo, tak bych to podnikl... ale nejdřív... co na to říkáte Vy (všichni)? Omlouvám se za naprosto evidentní neznalost v této oblasti, ale rád bych postupoval pokud možno co nejsprávněji... Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru