Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Operační systém na starý notebook

Já na T30 provozuji normálně XP. Na net to stačí, na Office taky a dokonce se na tom (s rozmyslem, starýma hrama a nízkýma požadavkama!) dá i hrát. Třeba Mount and blade...

Pokud tam byly původně XP, dal bych je tam. Fungují mi na tom nejlíp.

Pokud linux, pak Ubuntu není dobrý nápad, je docela náročné a poslední verze je pomalá i na rychlých střevech. lubuntu je řešení, nebo případně ZorinOS. Teď jsem si na něj zvyknul a používám ho nejradši asi. Prostředí je skoro jako Windows...

98 už bych se ani nesnažil rozchodit, nemá to naprosto žádnou podporu i co se týká třeba prohlížečů/flash atd. Prostě to bude spíš k vzteku.

Android je v podstatě linux, takže to je jedno. Stabilní verze myslím ale není a ani není důvod. Použil bych radši distro určené přímo na staré PC. Třeba to lubuntu.

Ještě je jedna možnost, kterou provozuji taky na ntb - stáhnout distribuci Porteus. Bootuje pouze z CD/fleš, což není tak pohodlné a chvíli to trvá. Ovšem pak se nahraje do paměti a lítá to, že podle mě uteče i mému stoláku :-D (ne uplně ale je to fakt rychlý). Je super, že se starý ntb dá dobře využít. Blbé je, že ne všechno tam tak dobře jde (musí se případné změny psát na CD což taky není prča a je nutná vypalovačka). Pokud je tam jenom "zapnout ntb a zapnout prohlížeč" a nic jiného se neřeší, může to být dobrá volba. :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny