Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mikrotik: RB433, Radio1>wifi klient, Radio2>AP-bridge pro wifi klienty, ether>LAN klienti

to KiloViktor > Neskutečná náhoda a shoda s Tvým nápadem - odpoledne mne napadlo totéž a už to jede, heuréka.

Vycházel jsem totiž z informace uvedené na http://wiki.hkfree.org/Routerboard#Lok.C3.A1ln.C3. AD_zak.C3.A1z.C3.A1n.C3.AD_konkr.C3.A9tn.C3.ADho_u .C5.BEivatele a tam se píše: Ve Wireless vybereme libovolný interface a v menu Advanced je položka Antenna Mode. Tady se ovládá, který pin z miniPCI karty se bude používat (krajní pin je pro antenna b a ten pin více do středu karty je antenna a).

Ale dnes odpoledne jsem našel tady http://www.gandalf.nl/pdf/CM9.pdf informaci opačnou a ta se ukázala jako správná :-) Jsem z toho ovšem trochu zmatený, protože anténa wifi klienta (wlan1) má nastaveno také "antenna a", přesto, že kabel je připojen na vnitřní konektor karty (blíže do středu). Tedy jedna karta to má tak a druhá obráceně? Nebo to blbě řeší mikrotik? Nevím, jak je to možné. Že by to bylo také ovlivněno i konkrétním výrobcem dané karty? Moje první karta je v mikrotiku už 6let, tu druhou jsem koupil před týdnem.

Každopádně díky za odpověď.

Ještě k tomu rušení antén:
1.pro WiFi klienta je úzce směrová parabolická umístěná nad střechou nad domem
2.pro wifiAP je parabola, která je umístěná na půdě (4m pod tou 1.) a je otočená dolů k podlaze

Tak mne napadá - neví někdo, jak se dá dostupnými prostředky vlastně zjistit míra ovlivňování/rušení antén mezi sebou? Když jsou obě připojené k mikrotiku k samostatným miniPCI Atheros AR5213? Jedna karta je v módu 5GHz a druhá karta je v módu 2,4GHz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny