Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nerozumiem naco potrebujes mat nejake parallels, zopar macbookov som servisoval a nebol na sieti pro…
fleg 27.07.2014 09:34
fleg
Parallels potrebuje prave proto, ze Pohoda neni pro Mac a investor chce pristupovat do ucetnictvi po…
Vario 27.07.2014 12:08
Vario
Aha ja som si az teraz pozrel, co to ten Parallels je vobec zac. Poradim ti jednu vec ako to obist.… nový
fleg 27.07.2014 20:03
fleg
síťová instalace pohody vytváří normálně lokální instanci, nicméně s předkonfigurovaným přístupem k… nový
touchwood 27.07.2014 22:24
touchwood
Mas sice pravdu v tom, ze klient tam instalovany nejaky je, ale nechapem ako moze niekto dat take ri… poslední
fleg 28.07.2014 17:09
fleg

Nerozumiem naco potrebujes mat nejake parallels, zopar macbookov som servisoval a nebol na sieti problem so zdielanim. Vlastne ano, jeden sa nevedel nalogovat do sietoveho disku, vedel len do publicu ist a hlasil, ze disk pouziva inu verziu sietoveho protokolu ako od podporuje.
A dalsia vec, pokial viem Pohoda nie je portovana na mac, takze ako to tam chces nainstalovat?

Parallels potrebuje prave proto, ze Pohoda neni pro Mac a investor chce pristupovat do ucetnictvi po siti. K tomu potrebuje klienta pohody. Ten je jen pro windows. Proto musi mit Parallels, aby tam mohl mit Windows a tak si nainstalovat ze serveru prave toho klienta. Nejde mu o pristup k diskum atp. Zajima ho pouze ucetnictvi.

Aha ja som si az teraz pozrel, co to ten Parallels je vobec zac.
Poradim ti jednu vec ako to obist. Kedze ucto aj tak bezi na servri je zbytocne to takto drbnuto instalovat akoze sietovy klient. On to totizto ziaden sietovy klient nie je a pekne to zasiera siet. Na wifi uz vacsie db behaju kurevsky pomaly, na 100Mb ak je volny je to nastastie ok. Pri kazdej zmene polozky v db sa totizto posiela po sieti cela db a su tam ohromne datove toky. Bohuzial taketo riesenia su bezne o vacsiny cz/sk firiem. Klasicke klientske riesenie s mssql su uz za pene tazke prachy.
Takze mac zvlada dobre to, co vacsina OS, cize RDP. Vytvoris ucet na win servri, spustis RDP klienta a pracujes s Pohodou primao na servri. Je to efektivne, nezatazuje to siet a zlvadne to hocijake PC.

síťová instalace pohody vytváří normálně lokální instanci, nicméně s předkonfigurovaným přístupem k datovému adresáři + licenční záležitosti + updaty (protože to je SW postavený nad MDB, tak jakékoli rozstřelení nekonzistentními verzemi by mělo fatální následky).

Ten problém je nejspíše ve špatném nastavení síťového rozhraní parallels desktopu, jakmile to opraví, není důvod, aby se z těch W7 normálně nedostal do domény etc. jako s běžným PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru