Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základovka či CPU jsou asi v tahu.... Help...

Základní deska Epox 83dari (nforce2)
CPU AthlonXP 2600+
vše default nastavení

Včera zhruba tak po hodině spuštěných Windows (běžná práce) se objevila modrá obrazovka s hlášením "chyba hardware" a ještě nějaký text, který jsem nestačil přečíst, jelikož obrazovka zčernala a byl konec.
Necítil jsem žádný zápach (jako by se něc pálilo), prostě nic zvlášního. Odkrytoval jsem bednu, prohlédl desku zda nejsou nikdě vypouklé kondíky nebo prostě něco podezřelého - nic nebylo. Tak jsem spustil počítač znovu a vůbec nenaběhl ani do biosu - na obrazovce monitoru byl nápis "no signal". Post codes na desce ukazují "FF" což by mělo být v pořádku (tedy v pořádku po naběhnutí do windows), ale je divné že se post kódy vůbec nemění - pořád je tam FF. Myslel jsem kdyby to bylo CPU tak to píská nebo tak něco, ale je ticho. Tak jsem ještě zkusil od kamaráda půjčit jinou grafiku, ale je to stále stejné - žádný obraz a nenaběhne ani bios. Zkusil jsem rovněž poodpojovat cdromky, druhý disk, vyndat zvukovku atd.. a nechal jsem tam jen to potřebné pro naběhnutí, ale stále stejný výsledek - nic.

Základovku jsem kupoval v 06/2004 takže pokud není prodloužená záruka tak mam asi smůlu. V té samé době jsem kupoval CPU ale tam je zárkuka asi 3 roky...

Prosím o radu... Díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny