Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co říkáte na jihlavské PC

Jihlavské ohlasy

- jestli jsem to dobře pochopil, tak si tady někdo fakt myslí, že jsem ten pisatel - PORNOHEREC, no to je prdel :)...doufám, že to jde nějak dokázat od adminů.
Když už jsem u něj , tak bych rád znal potom celém i jeho názor, když to tady zasel :)

sakraforte:
Průměrná úroveň nastavení nejnáročnějších her: 100% berte jako maximální nastavení. Pokud je u některých sestav více jak 100%, je tam výkonnostní rezerva.

Procesorový výkon: průměrný současný výkon napříč aplikacemi. Uvedená procenta berte jako orientační vůči ostatním procesorům na trhu. ( u více jádrových modelů se v budoucnu může situace vylepšit )

Užitná hodnota: souhrnné hodnocení ostatních komponent spolu s možností taktování a vylepšování sestavy

Proč to je tam udáváno? Aby bylo porovnání. Vylepšení srozumitelnosti budeme řešit.


M-Pol: " uřvaný "box", ke kterému by měli prodejci automaticky dodávat traktor sluchadla" - tak se dá mluvit možná u box chladičů u AMD.
U Intelů to je lepší. U verze bez odemčeného násobiče si někdy po předchozí dohodě u nás zákazníci při vyzvednutí počítače na vlastní uši poslechnou, jak je ten Intel box chladič v plné zátěži slyšet a strkají ucho až do počítače. A jen tak asi 3 nebo 4 z 10 řeknou, ať jim tam na počkání ten lepší chladič raději přiděláme,
ale spíše pro jistotu a já jim to kolikrát ještě musím doporučovat, že to s ním je lepší. Máte vůbec box chladiče vyzkoušené?

Kvízové " boxové" otázky pro všechny:
Kolik druhů boxovaných chladičů používají na své procesory AMD a kolik druhů Intel? A kdy je opravdu hlučný a kdy se to dá možná i vydržet?
Očekávám odpověď, že Vás boxované nezajímají, jsou všechny hrozný a neřešíte je:), ale fakt by mě to zajímalo, kolik z Vás o tom má přehled.

Podle tebe je na herním počítači nejdůležitější -
1. základní deska
2. zdroj
3. chlazení

Tak bych od tebe chtěl radu, jak budu vysvětlovat zákazníkovi, proč nebude hrát tu hru na maximální nastavení? V čem je pro něj paušálně základní deska za 2500,- lepší, než za 2000,-, pokud nebude taktovat, nic štelovat a nechce specifickou výbavu.
Proč připlácet třeba 500,- na luxusnější balení zdroje, když má podobné parametry jako ten levnější, jen ten levnější není barvený na černo a nemá obalované kabely? Lepší kvalita? Diskutabilní. Recenze takřka nejsou abych mu je ukázal a musíme spoléhat na technické údaje a dlouhodobé zkušenosti, ty co používáme ( Seasonic - energy knight, případně jiné Seasonicy ) cca 5 let se reklamoval tak možná 1 z několika stovek a to bůhví co se s ním dělo.
Možná někdy delší záruka 60 měsíců ? To bych možná ukecal, ale po uplynutí záruční doby toho levnějšího ( 36 měsíců ) ale nebude mít ten dražší zdroj cenu ani toho příplatku, na to lidi asi prdí.

ms ( lingvista ):
"standart" se nám povedl, to musím uznat. Dík za upozornění, ani jeden z nás si toho nevšiml. Ještě nějaké další chyby a překlepy tam jsou, budeme napravovat.
Proč je lepší zdroj dole ve skříni, než nahoře? Je Vám asi známo, že při používání hardwaru vzniká zbytkové teplo, které dle fyzikálních zákonů jako teplý vzduch stoupá vždy nahoru. Tím pádem, pokud je zdroj nahoře, tak ten teplý vzduch více zahřívá zdroj, než by musel ( více zahřátý zdroj může mít vliv na životnost). Ventilátor pod ním nestačí odvádět všechno teplo ven a určitě je lepší mít zdroj dole, kde jen nasává chladný vzduch. Na chlazení je dobrá skříň, která má ventilátor i nahoře, ale to zase má nevýhodu, že se do PC více práší.
A proč hlavně v herním počítači? Protože v herním počítači nevydává hlavní teplo nejen procesor, ale i výkonná grafická karta a to ještě jestli se více zahřívá CPU i grafika taktováním. A pokud použiji slova M-POLA, chlazení je 3. nejdůležitější věc na herním počítači.


sakraforte:
ze začátku jsem z této diskuze naštvanej, ale už mě jeden psal, že to všechno četl a v průběhu srpna se za námi staví ohledně počítače. A ještě jeden, který přímo zavolal a domluvil schůzku, abychom mu některé věci v praxi ukázali, jestli nekecáme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny